Barion Pixel
2016. augusztus 14.

Videó: Korábban kétszer újraélesztett férfi szenvedett balesetet Vépnél

Az én őrangyalom már veterán – mondta a totálkáros roncs mellett az a fiatalember, akit egy korábbi balesete után kétszer kellett újraéleszteni. A vétlen sofőr most egy karcolás nélkül mászott ki a roncsból és édesanyjáért aggódott, aki az előző balesete óta még jobban féltette őt.

A szombat esti súlyos balesetről már részletesen beszámoltunk, most azonban videón is megmutatjuk a mentési munkálatokat és megszólal a vétlen sofőr is, akit néhány éve kétszer is visszahoztak az életbe egy motorbaleset után.

 

Az elmondások alapján olaszországi nyaralásból tartott Veszprém megyei otthonuk felé  egy család bérelt kisbusszal. A sofőr feltehetőleg már fáradt lehetett, ezért nem vette észre a 86-os főút kereszteződését. A baleset után azt mondta, hogy a GPS nem jelezte a kereszteződést, táblák viszont figyelmeztették volna a vezetőt, ő azonban fékezés nélkül akart áthajtani a 86-os úton. Nem mellékes tény, hogy az út, amin a kisbusz haladt földútban folytatódott volna.

Ebben a földútban folytatódott az az út, amin a kisbusz érkezett

A régi 86-os úton, ahol a baleset történt a késő esti órákban minimális a forgalom, a biztonsági szolgálat Jeep-je azonban rosszkor volt rossz helyen. A sofőr már hiába rántotta el a kormányt és fékezett, a Jeep belecsapódott a kisbusz hátuljába, amitől mindkét jármű felborult. Az ezt követő események videónkban megtekinthetők.

Súlyos baleset Vép közelében

Azt nem tudjuk, hogy a kisbusz mit keresett a négyszámjegyű úton, amikor útdíj nélkül használhatta volna a négysávos, sokkal biztonságosabb M86 autóutat is. Elképzelhető, hogy egy régebbi szoftver volt még a GPS alapú navigációban, de minden esetre igaz, hogy a GPS csupán egy segédeszköz, a sofőrnek mindig az adott útviszonyok és a kihelyezett jelzések alapján kell közlekednie.

Roncs az éjszakában

A kereszteződésben márványtábla emlékeztet egy fiatalember korábbi figyelmetlenségére. Ő kamion elé hajtott ki és nem élte túl a balesetet.

Terepjáró elé hajtott egy kisbusz a 86-oson Vép közelében




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.