Barion Pixel
2017. szeptember 13.

100 ezer liter gázolaj is elfolyhatott a vépi vasúti balesetnél

Kisiklott egy tehervonat szerdán este a Vas megyei Vép állomás közelében. A szerelvény gázolajat szállított, több tartálykocsi is felborult. Sérültje nincs a balesetnek.

80-100 ezer liter gázolaj

Csütörtökön 03.00 órától megindult a vonatközlekedés Vép állomáson, a vonatok menetrend szerint közlekednek.

A tegnap esti balesetet követően ma hajnali 3 órakor megindult a vonatközlekedés Vép állomáson. A vonatok menetrend szerint közlekednek, azonban kisebb késések előfordulhatnak. A kisiklott tartálykocsikból megkezdődött a gázolaj átfejtése az állomásra vontatott üres tartálykocsikba. Ezt követően, várhatóan holnap, vagy holnapután történhet meg a kisiklott kocsik visszaemelése a sínekre. A siklás következtében két tartálykocsiból mintegy 80 – 100 köbméter gázolaj folyt el a helyszínen.

 

 

A baleset körülményeit a rendőrség, a Közlekedésbiztonsági Szervezet, a GYSEV Zrt. és a Rail Cargo Hungária Zrt. vizsgálja, egyelőre nem tudni, mi okozta a kocsik kisiklását. A balesetben személyi sérülés nem történt.

 
A GYSEV közleménye:

18.30-kor egy Szombathelyről Pétfürdőre közlekedő, 18 tartálykocsiból álló tehervonat 6 kocsival kisiklott Vép állomáson. Az egyik tartálykocsiból nagy mennyiségű gázolaj folyt el. A műszaki mentés megkezdődött, az érintett szakaszon áll a vonatforgalom. Az utasokat Szombathely és Répcelak, ill. Szombathely és Sárvár között vonatpótló autóbuszokkal szállítják. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Korábban írtuk

Eddig tisztázatlan okból siklott ki a Győr felé tartó szerelvény. 

v6

 

A baleset nem azon a sínpáron történt, ahol néhány hete kiégett egy mozdony, ugyanezen az állomáson.

v3

Vépi és szombathelyi tűzoltók dolgoznak a helyszínen, a forgalmat polgárőrök irányítják.

v8

A Katasztrófavédelem közleménye

A tűzoltók az érintett vasúttársaság szakembereivel közösen végzik a műszaki mentési munkálatokat Vép vasútállomáson, ahol öt darab, gázolajat szállító tartálykocsi szenvedett balesetet az esti órákban. Két tartálykocsi felborult, három pedig megdőlt. A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják.

v4


A 95 ezer literes tartályok egyikéből ömlik, a másikból folyik, további kettőből pedig szivárog a gázolaj. A tűzoltók a vasúttársaság, valamint egy magáncég bevonásával tervezik és végzik a mentesítést, ami elsősorban a tartályokban lévő gázolaj átszivattyúzását jelenti ép tartályokba. Jelenleg két, nagy teljesítményű szivattyút és több vasúti tartálykocsit indítottak a káreset helyszínére. A műszaki mentést a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók végzik, munkájukat a vépi önkéntesek segítik. A helyszínen segíti a tűzoltók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A káreset lakott területet nem érint, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.
 

 

v4


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.