Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. május 04.

Megnyílt a pihenő és tengelysúlymérő az M86-oson, Vámoscsaládnál

Mától használhatják a járművezetők az M86-os autóút melletti pihenőhelyet, a3,5 tonna feletti teherjárműveknek pedig kötelező kitérő lesz a hely.

Személyautók és kamionok részére kialakított parkolóhelyekkel és vizesblokkal - női és férfi, valamint mozgáskorlátozottaknak kialakított WC-vel - megnyílt a vámoscsaládi pihenőhely az M86-os autóút mellett. Információnk szerint naponta kétszer takarítják majd a pihenőhelyet.

ts3
 
Ugyanitt tengelysúly mérést is végeznek, a 3,5 tonna feletti járműveknek le kell hajtaniuk az M86-osról és kötelezően át kell haladniuk a mérőállomáson.
 
A "Vámoscsaládi tengelysúlymérő állomás és egyszerű pihenőhely" esetében a jobb és baloldali pihenőhelyen 1-1 mérőház épült. Oldalanként 1-1 tengelysúly és össztömeg mérleget építettek.  A teherautók kiválasztásának érdekében 1-1 előszűrő állomás készült kamerákkal, rendszámfelismerő rendszerrel, burkolatérzékelőkkel az autóúttal párhuzamos útra, valamint oldalanként 2- 2 változtatható jelzésképű táblát is telepítettek.
 
Az épülő vámoscsaládi pihenőhely az M86-oson - Fotó: Tánczos Mihály
 
Információnk szerint az M85-ösön Győr-Moson-Sopron megyében kialakírott pihenőhely még nem nyitott meg.
 
Az vámoscsaládi pihenőhely megnyitásával egy komoly hányossága szűnik meg az M86-os autóútnak, ugyanis eddig sehol nem lehetett megállni Győr és Szombathely között, az autóúthoz ugyanis egyetlen pihenőhelyet sem alakítottak ki az átadásáig.
 
ts
 
Címlapképünk januárban készült az M86-os autóúton.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.