Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 08.

Vaklárma a Derkovitson - Telefonon érkezett a fenyegetés (Frissítve)

Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és a tűzoltók a szombathelyi Derkovits lakótelep egyik kilencemeletes épületéhez, miután az egyik lakó robbantással fenyegetőzött.

Frissítés 2011.09.16. 9.14
A rendőrség válasza megkeresésünkre: "„Tegnap este egy hölgy telefonált a rendőrség ügyeletére és robbantással fenyegetőzött. A rendőrök gyors adatgyűjtésének köszönhetően a nő személyazonosságára fény derült, akit aztán a Rohonci utca egyik lakóházából a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállítottak. Vele szemben közveszéllyel fenyegetés miatt büntetőeljárás indult.”"

Korábban írtuk:
Rendőrök és tűzoltók helyett talán inkább orvosra lett volna szüksége annak a hölgynek, aki kisebb riadalmat okozott, miután telefonhívására több rendőr- és tűzoltóautó sietett a Rohonci úti tömbházhoz. Úgy tudjuk, valamiféle robbantásról volt szó a hívásban. Pontosabb információkkal valószínűleg pénteken tudunk majd szolgálni.

Úgy tudjuk, a nő férje kórházi kezelés alatt áll, gyermeke pedig kollégista és a magány is közrejátszott a második emeleten lakó asszony meggondolatlan cselekedetéhez. A házban lakó egyik férfi elmondta, hogy a rendőrök a nő kikapcsolt mobilját keresték, amiről a hívást indította. Hozzátette: kb. két héttel ezelőtt már volt egy hasonló megmozdulása az asszonynak, akkor is voltak kint a tűzoltók, de akkor nem vitték el bilincsben a nőt a rendőrök. Most viszont igen. Az utcán összeverődött házbelieket és nézelődőket egy rendőr tájékoztatta az akció végén, miszerint nem kell aggódniuk, csak vaklárma volt, semmi nem fog felrobbanni.

A fenyegetőnek ható telefonhívás mellett legalább olyan érdekes az "utca hangja", azaz az azonnal szárnyra kapó pletykák. Volt olyan, aki tudni vélte, hogy az asszony megnyitotta a gázcsapot és annyi gázt engedett ki a lakásba, hogy azt az utcán is érezni lehetett. Egy középkorú férfi arról számolt be, hogy a rendőrök egy nagy dobozban hoztak le egy bombát, amit betettek az egyik rendőrautóba. Ennek azonban semmi alapja nem volt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.