Szerző: Egri Járási Ügyészség 2019. május 08.

Kislánya előtt szexelt a prostituált anya - Vádat emeltek a gyereküket súlyosan veszélyeztető szülők ellen

A kislány szemtanúja volt annak, hogy anyja prostituáltként dolgozik és szülei is előtte éltek szexuális életet, emellett drogoztak és ittak, a gyerekről pedig csak időszakosan gondoskodtak.

Kislányuk nevelését hosszú időn keresztül elhanyagoló, súlyosan kifogásolható életvitelű szülők ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség.

A két vádlott a lányuk születése, 2008 óta nem rendelkezett sem bejelentett munkahellyel, sem legális jövedelemmel. A családnak nyolc éven át abból származott csak bevétele, hogy az anya kisebb megszakításokkal prostituáltként tevékenykedett, kezdetben Ausztriában, majd Magyarország különböző településein. Ezalatt a kislányra a rokonai vigyáztak, mely időszakban  a tankötelessé váló gyermek életében számos iskolaváltásra került sor.

A gondozására egyébként köteles szülei nem nyújtottak számára érzelmi biztonságot nyújtó stabil, kiszámítható nevelői környezetet, nem adták meg neki a családhoz tartozás élményét, hanem időszakos együttléteik során előtte erkölcstelen, alkoholizáló, drogfogyasztó életmódot folytattak.

A kép illusztráció - Forrás: www.lumeinstitute.org

A kislány rendszeresen szemtanúja volt nem csak a szülei nemi életének, de többek között annak is, hogy az édesanyja – apja beleegyezésével – pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújt idegen férfiaknak.

Mindezzel a vádlottak a nevelési, felügyeleti és gondozási kötelezettségeiket olyan súlyosan szegték meg, hogy gyermekük érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődését nem csupán veszélyeztették, hanem pszichés károsodást is előidéztek nála. A kislány a kortársaihoz képest jelentős lemaradásba került, és ezt egyre deviánsabb viselkedéssel próbálta meg kompenzálni.

Az illetékes gyámhatóság ezért 2016. tavaszán a sértett nevelésbe vételét rendelte el, majd 2017-ben a bíróság megszüntette a vádlottak szülői felügyeleti jogát is.

Az Egri Járási Ügyészség most kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a gyermekük sérelmére – akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekményt elkövető terhelteket. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű apával szemben végrehajtandó, míg az anyával szemben hosszabb tartamú, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és rendelje el a nő pártfogó felügyeletét.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.