Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség 2024. február 19.

Sportedző bántalmazott és szégyenített meg gyerekeket - vádat emeltek ellene

Az egyik bántalmazott gyermek kórházi ellátásra szorult az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt, de az edző lelkileg is abúzálta a rá bízott kiskorúakat. A megszégyenítésbe más sportolókat is bevont a vád szerint.

A Szombathelyi Járási Ügyészség többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy  sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint egy sportegyesület edzőjeként a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta - áll a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult. A vádlott súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadágvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta a vádlott végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.