Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2024. június 06.

Vádat emeltek a Káldnál frontális balesetet okozó nő ellen - hárman súlyosan megsérültek 2023. júliusában

A 84-es főúton kezdett figyelmetlenül előzésbe a Toyota vezetője és a járműve frontálisan ütközött a szemből érkező BMW-vel. Az okozó kislányát mentőhelikopter szállította kórházba 2023. júliusában. A nő ellen most emeltek vádat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vádirat szerint 2023 júliusában Káld térségében, a 84. számú főúton előzés közben Toyotájával áttért a szemközti forgalmi sávba és összeütközött a szemből érkező és  szabályosan közlekedő BMW személygépkocsival.

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

A vétlen sofőr járműve az árokba sodródott, majd az oldalára dőlt. A balesetben a vádlott és édesanyja, valamint a gyermekülésben utazó kisgyermeke nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg a vétlen autó vezetője és két utasa könnyű sérüléseket szenvedtek – áll a Vas Vármegyei Főügyészség 2024. június 6.-i közleményében.

Először azt hitték, hogy már nem él a sofőr és az utasa - Toyota hajtott BMW elé Káldnál

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz előzni abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.  A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Először azt hitték, hogy már nem él a sofőr és az utasa - Toyota hajtott BMW elé Káldnál

Az esetről szóló beszámolónk itt olvasható: Először azt hitték, hogy már nem él a sofőr és az utasa.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.