Szerző: Szombathelyi Törvényszék 2016. október 04.

Vádat emelnek a halálos kamionbalesetet okozó szlovén kamionos ellen

A tavaly októberi balesetben három kamion sérült meg, közülük kettő kigyulladt és az egyik jármű vétlen sofőrje életét vesztette.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt az ellen a szlovén állampolgárságú férfi ellen, aki 2015. októberében a 86. számú főúton szabálytalan közlekedésével egy vétlen járművezető halálát és a járművek kiégését okozta.

Vádat emelnek halálos kamionbalesetet okozó szlovén kamionos ellen

A vádirat szerint a vádlott a 86. számú főúton szürkületben közlekedett Körmend felől Egyházasrádóc irányába, amikor áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol először nekiütközött a baleset elkerülése érdekében az útpadka irányába húzódó kamionnak, amelynek vezetője a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Vádat emelnek halálos kamionbalesetet okozó szlovén kamionos ellen

Az ütközés következtében megsérültek a vádlott gépjárművének gumiabroncsai és üzemanyagtartálya is, azonban a jármű lassulva továbbhaladt a szemközti forgalmi sávban, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő, és az első ütközés miatt lassító sértett által vezetett tehergépkocsival.

Vádat emelnek halálos kamionbalesetet okozó szlovén kamionos ellen

A második ütközés következtében mindkét jármű kigyulladt, majd teljesen kiégett és a vétlen járművezető az égési sokk következtében a helyszínen elhalálozott.

Halálos kamionbaleset Egyházasrádócnál
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.