Szerző: 112Press 2018. július 22.

Vadelütés BMW-vel, fának ütköző Ford, VW-nek ütköző Mazda - esti balesetek Vas megyében

Három szerencsés kimenetelű baleset is történt szombaton este Vas megyében, kettő a 84-es főúton, egy pedig a 8638-ason.

A MAzda vezetője későn észlelte a lassító VW-t
 
A Sopron felől érkező Mazda vezetője a 84-es főúton, Sárvár mellett későn észlelte az előtte kanyarodási szándék miatt lassító lengyel rendszámú VW-t és nekiütközött.
A lengyel család Sárvárra szeretett volna eljutni
 
Az ostffyasszonyfai elágazónál történt balesetben senki sem sérült meg.
 
Elfutott az elgázolt szarvas
 
Néhány kilométerrel arrébb, Gérce közelében a 84-es főúton szarvas ugrott egy BMW elé. A sofőr fékezett, de járművével elgázolta a termetes állatot, ami az ütközés után még lábra állt és elrohant.
 
A szarvas elfutott, de súlyosan megsérülhetett
 
A kiérkező rendőrök sem találták meg a közelben, azonban elképzelhető, hogy sérüléseibe időközben belepusztult, mivel nagy ütést kapott az autótól.
 
DSC_0017
 
A BMW vezetője nem sérült meg a balesetben.
 
DSC_0018
 
Az úton állni életveszélyes
 
A vadbaleset közelében egy román rendszámú személyautó is lerobbant és az út szélén vesztegelt, ami nem életbiztosítás az autó előtt tanácstalanul állóknak sem. Megálltunk megkérdezni, tudunk-e segíteni, de addigra már ismerőseik úton voltak a meghibásodott autóhoz.
 
DSC_0023a
 
Az autó mellett álló két férfit megkértük, hogy húzódjanak inkább az árokszélre, nehogy elsodorja őket egy érkező jármű.
 
Fának ütközött a Ford Csepreg és Acsád között
 
A 8638-as úton egy Csepreg felől érkező Ford vezetője feltehetőleg nem megfelelő sebességgel érkezett a vasúti átjárót követő szinte derékszögű kanyarhoz, az autó letért az útról és fának ütközött, amit ki is döntött.
 
DSC_0050
 
Információnk szerint a sofőr nem sérült meg a balesetben.
 
DSC_0031
 

Ismét szóvá tesszük, hogy a nevezett kanyarba nem ártana néhány, az út útkanyarulatát jelző fényvisszaverő tábla, ami időben jelezné a sofőröknek, hogy "elfogy előlük az út".

DSC_0055

Jelzőtábla ugyan figyelmeztet a veszélyes kanyarra, de kevesebb lenne a pályaelhagyásos baleset, vagy az utolsó pillanatban mentett helyzet, ha a környéken idegen, vagy éppen fáradt sofőrök is időben kapcsolhatnának a kanyar előtt. A kitáblázást nehezíti egy erdészeti út.

A kanyar sok autósnak okozott már kellemetlen pillanatokat Fotó: Google Maps

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.