Barion Pixel
2017. október 08.

Előzés végén gázolt vadat, árokban kötött ki az Alfa Romeo Rábahídvég közelében

Egy megengedettnél nagyobb sebességgel haladó osztrák rendszámú Peugeot személyautót előzött meg egy Alfa Romeo, de a visszatéréskor elgázolt egy úttestre rohanó vadat. Az Alfa vezetője a fékbe taposott, a Peugeot vezetője pedig hiába kormányozott balra, a vadat elütő kocsi megpördült és nekiütközött.

DSC_1188

A magyar sofőr megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították. Az osztrák sofőr megúszta a balesetet. Nem tagadta, hogy kb. 110 kilométeres sebességgel haladt Rábahídvég felől Sorokpolány irányába, amikor a magyar rendszámú autó megelőzte. A sofőr azonban nem tudott visszatérni az előzés után, mert elütötte a vadat.

DSC_1174

A Peugeot vezetője azért húzta balra a kormányt, hogy ne ütközzön neki hátulról az éppen eléje került autónak, de hiába haladt már a bal padkán még mindig nagy sebességgel, a megpördülő Alfa Romeo nekiütközött a jobb oldalának. Az osztrák férfi a tükörből látta, hogy a másik autó árokba csapódott és felborult, így azonnal sietett vissza segíteni.

DSC_1171

A helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlott, vasvári és körmendi tűzoltók segédkeztek a műszaki mentésnél. A vad az ütközés után azonnal kimúlt.

DSC_1150

Laza padka ejtett foglyul egy Audit

 A baleset után a helyszínre érkező járművek visszafordultak. Egy Audi vezetője azonban nagyon előre gurult és a laza padka beszakadt a kocsi kereke alatt, így a jármű mozgásképtelenné vált. A balesetet szenvedett Alfa Romeo úttestre vontatása után a tűzoltók segítettek a bajba jutott sofőrnek, előtte azonban aláírattak vele egy nyilatkozatot, amiben a tűzoltók elhárítják a felelősséget a járműben keletkezett károkért. Erre azért van szükség, mivel Vas megyében is történt olyan eset, ahol a tűzoltók segítettek egy bajba került jármű vezetőjének, ő azonban később beperelte a tűzoltókat, mert szerinte az autója a kivontatáskor megsérült.

DSC_1240

A mostani esetnél az Audiban nem esett kár, a sofőr folytathatta az útját.

Előzés végén gázolt vadat, árokban kötött ki az Alfa Romeo Rábahídvég közelében



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.