Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. október 17.

Kitépte a rézből készült szerelvényeket a falból, hogy ellophassa - vádat emeltek a férfi ellen

Üzletszerűen elkövetett lopássorozat miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki Szombathelyen 18 alkalommal követett el lopást. A tolvaj a már beépített szerelvényeket is kitépte a falból, hogy értékesíteni tudja. Ezen a helyszínen közel 800 ezer forintos kárt okozott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki 18 alkalommal követett el lopást Szombathelyen, 2018. őszétől 2019. tavaszáig.

A vád szerint a férfi az első bűncselekmény alkalmával felmászott az állványzaton egy felújítás alatt álló ingatlan első emeleti erkélyére és befeszítette az erkélyajtót. A vádlott rézből készült szerelvényeket lopott el a lakásból, úgy, hogy azok egy részét már beépítették, a vádlott pedig ezeket az elemeket kitépte a falból. A férfi a lopással 252.000 forint, míg a rongálással 533.000 forint kárt okozott.

A vádlott továbbá ellopott hat kerékpárt is ebben az időszakban, a sértetteknek okozott kár 12.500 forinttól 75.000 forintig terjedt.

A vádlott ezen felül többször lopott szerszámokat: egy alkalommal egy gépkocsi rakteréből 209.000 forint értékben, máskor építkezésről 451.000 forint értékben, de előfordult, hogy egy családi ház nyitott melléképületéből 138.000 forint értékben.

Az egyik éjjel a vádlott betörte egy borszaküzlet kirakatát is, majd onnan 309.000 forinttal és 576.000 forint értékű szeszes itallal távozott.

A vádlott 2019. februárjában még a szállásadóját is meglopta, a lakást a vádlottal közösen használó sértettől személyes használati tárgyakat vitt el 36.000 forint értékben. Az üzletszerűen elkövetett lopás sorozatnak a vádlott letartóztatása vetett véget.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.