Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 26.

Újabb autó csapódott a korlátba - VW hajtott Fiatba Szombathelyen

Néhány havonta meggörbíti a gyalogosokat védő korlátot egy-egy személyautó, rendre a vétlen járműve, amit a vasútállomás felől érkező és Stop-táblát figyelmen kívül hagyó járművezető gépkocsija lök neki.

Elég lenne kiválasztani egy cikket az elmúlt hat esetből és átírni benne a járművek típusát, annyira azonos körülmények között történnek az ütközések a szombathelyi Vörösmarty Mihály és Szelestey László utcák kereszteződésében.
 
v1a
 
A sors fintora, hogy a csütörtökön késő este történt balesetben a helyszínre érkezett a vétlen sofőr rokona, akit tavaly nyáron mentőautó szállított kórházba ugyanebből a kereszteződésből, ahol ugyanilyen körülmények között, vétlen félként csapódott korlátnak az autója.
 
v3a
 
A mostani esetnél egy Volkswagen vezetője hagyta figyelmen kívül az Állj, elsőbbségadás kötelező! és a főútvonal vége táblát, valamint az útburkolati jeleket.
 
v5a
 
A fiatalember a vasútállomás felől érkezett a Szelestey utcán és egyenesen haladt volna tovább, de a bal első kerekénél ütközött a Vörösmarty utcán belváros felé tartó Fiat személyautóval, ami ettől a menetirány szerinti jobb oldal felé sodródva belehajtott a korlátba, elgörbítve azt.
 
v4a
 
A balesetben személyi sérülés nem történt, az okozó elismerte a felelősségét a balesetért. A Fiatban utazó hölgy ütötte be a térdét, de nem kellett kórházba szállítani.
 
v7a
 
Fontos momentum, hogy amikor a Fiat vezetője észlelte a kereszteződésen megállás nélkül áthajtó járművet, akkor azonnal a fékbe taposott. Ezzel éppen annyit sikerült elérnie, hogy a Volkswagen nem a vezetőoldali ajtónál ütközött a Fiatnak, hanem az első keréknél. Az utolsó pillanatos reakció jó eséllyel kisebb-nagyobb sérüléstől mentette meg a vétlen sofőrt.

v8a 

 
A balesetben nem játszott szerepet, de nem tudtuk nem észrevenni, hogy az érintett kereszteződéstől a Szent Márton utcáig, azaz egy viszonylag hosszú szakaszon nem működött a közvilágítás.
 
v11a

Még tartott a helyszíni szemle, amikor az E.ON hibabejelentő applikációjában (a Play Áruházban "Közvilágítási hibabejelentő" néven található) jeleztük a szolgáltatónak a hibát. Az app GPS koordináta alapján azonosítja a helyszínt, amit beküldött fotókkal is alá lehet támasztani. A mi egyik fotónkon a két roncs is látszott, mögöttük a sötét utcával. Bízunk benne, hogy hamar sikerül elhárítani a hibát a kijárási korlátozáson kívül éjszaka is forgalmas utcában.

Az E.ON hibabejelentő applikációja

Újabb autó csapódott a korlátba - VW hajtott Fiatba Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.