Barion Pixel
Szerző: ORFK /OBB / 112Press 2019. február 23.

Új mentőhajó áll szolgálatba a Dunán - a Budapest Boat Show-n is bemutatkozott

A fürdőzők és a vízi sportolók nagyobb biztonságban érezhetik magukat a Dunán az új alapítványi mentőhajó üzembeállításával.

A február 21-24. között megrendezett Budapest Boat Show-n mutatkozott be először az a mentőhajó, amely a Fővárosi Vízművek és a Wein János Alapítvány, valamint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata együttműködésének köszönhetően hamarosan a Dunán tölt majd be a balatoni vízimentéshez hasonló mentési, baleset-megelőzési szerepet. 

Fotó: ORFK-OBB

A Vizimentők szakszolgálata szakértelmére támaszkodva, a Fővárosi Vízművek anyagi támogatásával megvásárolt és átalakított hajó már menetkészen várja, hogy a Főváros ivóvízbázisainak helyet adó északi és déli Duna-szakaszon megkezdhesse szolgálatát. Kezdetben csak nappal, majd ezt követően már nyújtott műszakban üzemel majd a Szentendrei-sziget déli csúcsától a Csepel-sziget északi csúcsáig, a későbbiekben kiterjesztve az útvonalat a Szentendrei-sziget kis-dunai oldalára, és végül a Szentendrei-sziget nagy-dunai oldalára is. 

Budapest Boat Show az Utazás Kiállításon - Fotó: 112Press

Az ötlet gazdái és megvalósítói most azzal a nem titkolt szándékkal mutatják be a járművet a legrangosabb hazai tematikus kiállításon, hogy további támogatókat, szponzorokat állítsanak e nemes cél szolgálatába. Szándékaik szerint újabb járművek beszerzésével és a vízimentési szolgálat fejlesztésével segítik elő a folyót használók, a Duna kijelölt szakaszain fürdőzők, illetve a vízisportokat űzők nagyobb biztonságát.

Budapest Boat Show az Utazás Kiállításon - 2019.




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.