Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség 2023. február 17.

Kopasztott tyúktetemmel üzent volt szexpartnerének egy vasi nő

Azt nem tudni, hogy mi a szimbolikus jelentése a kapura akasztott tyúktetemnek, de ahhoz biztosan könnyebb lehetett hozzáférni, mint a véres lófejhez. A féltékeny nő most bíróság előtt felelhet a zaklatásért.

A Sárvári Járási Ügyészség két rendbeli zaklatás miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint nem tudta elfogadni, hogy a sértett megszakította vele a szexuális kapcsolatát, és egy másik nővel létesített szerelmi viszonyt.

A vádlott azért, hogy a sértettek kapcsolatát tönkretegye, fél éven keresztül őket napi rendszerességgel háborgatta, telefonon hívogatta, nekik messenger üzeneteket, sms-ket küldött, valamint névtelen levelet, majd egy megkopasztott tyúktetemet is felakasztott az egyik sértett kapujára.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A kép illusztráció Forrás: bigthink.com

A kép csak illusztráció, de szemlélteti a féltékeny nő által küldött üzenet "mélységét".

Rosszul bánt a kecskéivel a férfi, egy időre eltilthatják a tartásuktól

A Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága állattartástól való eltiltás iránt nyújtott be keresetet azzal a férfival szemben, aki egy Celldömölk közeli községben két kecskét olyan körülmények között tartott, hogy az elégtelen ellátásuk miatt az
állatok néhány nap alatt elhullottak volna, amennyiben az állatvédők 2022. februárjában nem jelzik a kecskék állapotát az illetékes jegyzőnek, aki a biztonságba helyezésüket rendelte el.

Az alperessel szemben korábban a Sárvári Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás bűntette miatt, és a Sárvári Járásbíróság vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

A vonatkozó jogszabályok szerint az ügyész az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén keresetet indíthat a tevékenységtől való eltiltás iránt.

Az ügyész indítványozta, hogy a Szombathelyi Törvényszék az alperest két évre tiltsa el a keresettel érintett állatfaj (kecske) jövőbeni tartásától.


Fotóstól lopott, de lebukott a tolvaj Körmenden

A Körmendi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 decemberében Körmenden, a Várkertben ellopott a sértett földön lévő táskájából több fényképezőgép objektívet és egy adaptert, miközben a sértett fotózott.

A vádlott a bűncselekménnyel több mint 740.000 Ft kárt okozott, ami a nyomozás során megtérült, mert a nyomozó hatóság a vádlott lakáson tartott kutatáskor az ellopott dolgokat lefoglalta, majd a sértettnek visszaadta.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Kapcsolódó képgalériák

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.