Frissítve: 2014. március 12.

Tűz és robbanás egy szombathelyi gyárcsarnokban

Eddig ismeretlen okból tűz keletkezett egy Május 1. utcai gyárcsarnokban, Szombathelyen. Robbanás is történt, az anyagi kár jelentős. Videó.

Frissítés, 2014.03.12.

Információink szerint a csarnokot raktárnak használták, abban érdemi munka nem folyt. A tűz martalékává vált egy lakóautó is. Tegnapi információnkat többen is megerősítették, miszerint előbb keletkeztek a lángok és ennek folyományaként történt robbanás. Egy szemtanú szerint az egész csarnok lángokban állt és már a tűzoltók kiérkezésekor történt a robbanás, amit a városban sok helyen hallani lehetett.


Reggel így nézett ki a csarnok kívülről.

Korábban írtuk

Eddig ismeretlen okból tűz keletkezett, majd robbanás történt egy gyárcsarnokban Szombathelyen, a Május 1. utcában. Az eset idején nem dolgoztak a helyszínen, sérülés sem a robbanáskor, sem az oltás közben nem történt.A tűzben kiégett több munkagép és szerszám, valamint megsemmisült a csarnok teteje is. Az anyagi kár jelentős. A tűzoltók több fel nem robbant gázpalackot hoztak ki a tűzből.A robbanást Szombathely számos pontján hallották és a Facebook bejegyzések alapján sokan sejtették, hogy baj történt, de a robbanás helyét nem tudták behatárolni. Többen is a Markusovszky kórházra tippeltek, ennek azonban szerencsére nem volt valóságalapja.

A Katasztrófavédelem közleménye

Robbanás, majd tűz keletkezett egy üzem csarnokában Szombathelyen, a Május 1. utcában. A teljes terjedelmében kiégett csarnok ajtaján a helyszínre kiérkezett városi hivatásos tűzoltók tűz- és robbanásveszélyre figyelmeztető táblát találtak. Találkoztak a terület portásával, aki elmondta, hogy robbanás történt a területen. A felderítés közben az egységek megállapították, hogy a tűz nem terjedt át más épületre. A szomszédos épületbe be tudtak jutni, azt leáramtalanították. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót a szakasz teljes leválasztása miatt, a portás pedig a telep tulajdonosát.

A tűzoltók jelenleg három vízsugárral dolgoztak, a tetőszerkezeten megakadályozták a tűz továbbterjedését. A tetőszerkezet nagy része megsemmisült, beomlott. A kiérkezett tulajdonos elmondása szerint gázpalackok vannak az épületben, amelyek közül négyet hoztak ki a tűzoltók a területről.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.