Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. szeptember 09.

Toyota koccant kerékpárnak az új körforgalomnál, Szombathelyen

A kerékpáros azt hitte, hogy az autó megáll, mert a sofőr észrevette az elsőbbségadás kötelező táblát az új körforgalomnál. Tévedett.

Kisebb, személyi sérülés nélküli koccanás történt az egyik új szombathelyi körforgalomnál. Azért fogllakozunk vele mégis, mivel ez az a körforgalom, ahol egy oktató levelén keresztül szóvá tettük a táblák hiányát.

Új körforgalom Szombathelyen, a Bartók körút és a Gagarin út kereszteződésében

Cikkünk megjelenése után kikerültek az elsőbbséget szabályozó táblák és sokak meglepetésére a körforgalomba behajtó, vagy onnét kihajtó gépjárműveknek kell elsőbbséget adniuk a kerékpárúton érkezőknek.

A gépjárműveknek a körforgalomba behajtás előtt és után a kerékpárúton érkezőknek is elsőbbséget kell adniuk

A mai koccanásnál a Jókai utca felől érkezett egy biciklis a kerékpárúton. A Gagarin út kereszteződésénél a menetiránya szerinti jobb oldalról egy Toyota érkezett.

A gépjárműveknek a körforgalomba behajtás előtt és után a kerékpárúton érkezőknek is elsőbbséget kell adniuk

A kerékpáros úgy ítélte meg, hogy a lassan érkező személyautó megáll a körforgalom előtti kerékpáros átvezetés előtt kitett elsőbbségadás kötelező tábla miatt. A személyautó vezetője azonban nem állt meg és kis sebességgel ütközött a biciklissel.

Kisebb koccanás az új szombathelyi körforgalomnál

A felek végül megegyeztek, így az újonnan épített és általunk már a levegőből is megmutatott körforgalomnál ez az első tudomásunkra jutott baleset. Reméljük, hogy ennél komolyabb nem történik mostanában, amihez az kell, hogy a gépjárművezetők értelmezzék a forgalmi rendet és megadják az elsőbbséget a kerékpárosoknak. A bicikliseknek is figyelniük kell és ha úgy ítélik meg, hogy az érkező gépjármű vezetője bármilyen okból nem adja meg nekik az elsőbbséget, akkor ne guruljanak be elé.

Korábbi videónk a körforgalomról, még a táblák kihelyezése előtt:

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.