Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság; 112Press 2016. január 27.

Interaktív toborzás a rendőrségen, Szombathelyen

Gyilkossági helyszín-imitáción történő nyomozással, fegyverekkel, élménybeszámolókkal és kutyás bemutatóval is várták a diákokat a rendőrség toborzónapján, Szombathelyen. A felvételinél hasznos információk mellett így hasznos és érdekes tudnivalókkal is gazdagodhattak a fiatalok.

DSC_8072a

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a tiszthelyettesi állomány megfelelő utánpótlásának biztosítása céljából toborzási tevékenységet indított már a tavalyi év őszén.

DSC_8377

Ezúttal a Szombathelyi Rendőrkapitányság szervezett szakmai bemutatóval egybekötött nyílt napot az érdeklődők részére 2016. január 27-én, melynek keretében a vezetők és a hivatásos állomány kijelölt tagjai tartottak tájékoztatót, valamint saját élményeiken keresztül világították meg a rendőrség munkáját.

DSC_8332

A nyílt napot Balogh Gábor r. alezredes, a Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, kapitányságvezető-helyettes nyitotta meg. Ezt követően az általános tudnivalók meghallgatása után kisebb csoportokban nyílt lehetőség személyes beszélgetésre a bűnügyi és a rendészeti szakterületen dolgozó munkatársainkkal, továbbá fegyverzeti és kutyás bemutató, valamint a Főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának tájékoztatója is gazdagította a programot.

DSC_8247

A csaknem száz fiatal nagy érdeklődéssel hallgatta a beszámolókat és vett részt a bemutatókon, tájékoztatókon. Az érettségi előtt álló diákok a programokon keresztül bepillantást kaptak a baleseti helyszínelők és körzeti megbízottak napi munkájába, valamint képet formáltak arról, hogy mit jelent szolgálni és védeni.

A rendőri munkát mutatták be a toborzásra érkező fiataloknak
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.