Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 07.

Több mázsa kukorica zúdult a 86-os útra Szombathelynél

Szemes kukoricát őröltek a kerekek a 86-os út szombathelyi elkerülőjén. Egy mentődolgozó értesítette a tűzoltókat. Több mázsa kukoricát kellett letakarítani az útról.

Ropogva haladt a forgalom kedden délelőtt a 86-os főút szombathelyi elkerülőjén, a vépi körforgalomnál. Kukoricaszemek borították be vastagon az utat, helyenként 10-15 centis magasságban. A Mentőszolgálat egyik munkatársa telefonált be a tűzoltóknak. A kapacs helyett ezúttal lapátokkal munkába induló tűzoltók mellett a Magyar Közút munkatársai és gépei is kivonultak.

A teherautót, amiről a nagy mennyiségű kukorica lezúdult hiába keresték a helyszínen, valószínűleg meg sem állt. Elképzelhető, hogy a sofőr észre sem vette az elhagyott kukoricát, de az eredeti elképzelést, miszerint egy túlpakolt járműről sodorta le a lendület a szemeket a körforgalomban némileg ellensúlyozza, hogy a járműről ezután folyamatosan folyt a kukorica.

A napokban a környéken madár és pocokinvázióra lehet számítani, mivel a tűzoltók jelentős mennyiségű kukoricaszemet és autók által őrölt kukoricadarát verettek be vízsugárral az árokba. (Jövő tavasszal már lengedező kukoricamezővel is találkozhatunk, ha megcsúszik a fűnyírás.) A takarítás megörökítése után autóba ültünk, hogy a mesebeli módszer alapján kövessük a kukoricaszemeket. Nem volt nehéz dolgunk, sárga csík vezetett minket addig a telephelyig, amelynek udvarán hatalmas kupac kukorica tornyosult. Videónk végén kiderül, hova vezettek a szálak, azaz a magok.

Egy férfi rosszallását fejezte ki a fotózás miatt és mint mondta, "néhány szem kukoricát nem kell felfújni, abból még soha nem volt baj".
Elsősorban neki töltjük fel archív képünket, amit az M1-es autópályán fotóztunk hét évvel ezelőtt. A kép talán magáért beszél. És ami nem látszik: négyen már soha nem mehettek haza, hárman pedig súlyos, maradandó sérülést szenvedtek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.