Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. július 09.

Videó: Tiltó tábla mellett hajtottak be munkaterületre az autósok a szombathelyi körforgalomnál

Néhány sofőr azt mondta, hogy ő nem vette észre az úttest közepére elhelyezett mindkét irányból behajtani tilos táblát, de más kifogásokat is hallottunk. Volt, aki megilletődött a kamerától és a járdára hajtva hagyta el a helyszínt.

Sokak számára rejtélyes tábla került ki több szombathelyi utca közepére, ráadásul sima oszlop helyett egy széles táblához rögzítették, így néhányan csak nehezen tudták kikerülni. A belül teljesen üres kör alakú jelzőtábla széle piros díszítést kapott. Talán  lesz majd olyan, aki megírja, mit jelent ez a tábla, ami azért került ki, mivel a Magyar Közút tervezetten megkezdte egy forgalmas körforgalom felújítását a szombathelyi Vörösmarty Mihály utca – Bocskai  István körút -11-es  Huszár út és a Horváth  Boldizsár körút kereszteződésénél.

2024. július 8.-án az aszfalt felmarásával kezdtek, emiatt sok munkagép állt az úton, ezzel is akadályozva az arrafelé közlekedőket, mármint azokat, akik némi nehézség  árán elhajtottak a bevezetőben említett tábla mellett és sikeresen kikerülték a terelőkúpokat is. Néhány sofőrrel szóba elegyedtünk, amikor azok tanácstalanul néztek  ki a fejükből a marógép mellett. Érdekes válaszokat kaptunk, amikor arról érdeklődtünk, hogy miért hajtottak be a helyszínre. Részletek a videóösszeállításban hallhatók.

Mindkét irányból behajtani tilos táblánál behajtó sofőrök Szombathelyen

Nézőinket pedig kérjük, hogy írják meg, mivel lehetne rávenni a járművezetőket arra, hogy komolyan vegyék a mindkét irányból behajtani tilos táblákat? Téglafal akadály, homokzsák kupacok, szögesdrót, vagy kiegészítő villogó fények és autó elé ugró forgalomirányító minden útszakaszra? Esetleg egy jelképes 10 ezer forintos „emlékeztető”, bírság formájában?

Mindkét irányból behajtani tilos táblánál behajtó sofőrök Szombathelyen


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.