Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press 2018. augusztus 25.

Videó: szombaton sem kímélték magukat a tűzoltók Bükön

A Toughest Firefighter Alive (TFA ) Bükön megrendezett kétnapos erőpróbájának második napján is kemény feladatok vártak a résztvevőkre, de az időjárás már kegyesebb volt a versenyzőkhöz.

A szombati versenynapon két másik versenypályán, újabb hat feladat várt  a tűzoltókra. A versenyszámokat ismét négy perc alatt kellett teljes védőfelszerelésben, de már légzőkészülék nélkül teljesíteni.

TFA 2018.II

Feladatok:

  1. először két tömlőnek tűzcsapra csatlakoztatása, majd azok elhúzása történik 70 méterre.
  2. ezt követően kettő  földön fekvő, egymás mellett lévő kifektetett tömlőt kell összetekerni szimplán, vagy duplán egymás után olyan módon, hogy az erre a célra odakészített dobozba a tömlők beleférjenek, majd 10 métert futni kell a célig.
  3. a starttól tíz métert kell futni a „kalapács dobozig”, ahol 5 kg-os kalapáccsal kell 50-50 ütést mérni a doboz aljára és tetejére.

    TFA 2018.II
  4. a kalapácsdoboztól 10 méter futás után egy 15 kg súlyú téglatest formájú tárgyat kell átvinni egy 10 méteres alagúton egy bóját megkerülve, oda és vissza.
  5. futás a következő pontig, ahol egy 80 kg-os bábut kell felvenni és egy bóját megkerülve a kiindulási helyre visszaérni a bábuval.
  6. végezetül 75 m futás következik a 3 méteres akadályfalig, amelyet kötél segítségével kell leküzdeni, az akadály túloldalán a szivacsra érkezéskor van vége a feladatnak.

    TFA 2018.II

A 80 kg-os bábu szombaton is nagy kihívás volt a versenyzőknek, azt mondták, hogy nemcsak erő, hanem a jó technika is szükséges volt a homokkal töltött bábu felemelésekor. A nőknek ugyanezt a feladatot 40 kg súlyú „sérülttel” kellett végrehajtaniuk, ami még így sem volt olyan egyszerű.

TFA 2018.II

A versenyen többször láttunk példát sportszerűségre, amikor az ellenfelek egymást segtíve kiabálták be a helyes technikát, fogásokat. Egy magyar tűzoltólány, aki már végzett a feladattal, a pálya széléről mutogatta német vetélytársának a helyes bábu emelési technikát, aminek segítségével a hölgy a vállára kapta azt.

TFA 2018.II

A verseny eredményeiről a későbbiekben beszámolunk.

A  tegnapi versenyen készült videóbeszámolónk ide kattintva található.

TFA Hungary 2018. augusztus 25.




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.