Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. április 24.

Tetejére borult a fát szállító teherautó, kerékpáros talált rá a súlyosan sérült sofőrre

Farönkökkel megrakott forgózsámolyos pótkocsis DAF teherautó borult fel Velem közelében pénteken délelőtt. A baleset erdészeti úton történt, a teherautót keresniük kellett a mentőegységeknek.

Velem irányába tartott egy kerékpáros egy erdészeti úton pénteken délelőtt, amikor egy felborult teherautóhoz ért.
 
 
-Percekkel korábban elhajtott mellettem, innen tudtam, hogy egy friss balesetet látok. A kabinban beszorulva bent volt a sofőr is. Először nem mertem közelebb menni, mert folyt az olaj a teherautóból, de azonnal értesítetem a mentőket. Ők mondták, hogy nyugodtan közelebb mehetek és beszéltem a sofőrrel is, aki akkor még sokkos állapotban volt. De később már összefüggően beszélt. Szomjas volt, inni kért - mondta el kérdésünkre a baleset bejelentője. A sofőrnek nagy szerencséje hogy éppen arra járt.
 
DSC_4372a
 
A helyszínre kis késéssel értek ki a mentőegységek, ugyanis a bejelentés alapján nem volt egyértelmű, hol történt a baleset, ezért GPS koordinátákat is megadott a kerékpáros. Az egyik tűzoltóautó útját kidőlt fa állta, fél perc alatt eltakarították az útakadályt.
 
DSC_4396a
 
A nyomok alapján a Velem felé tartó teherautó egy enyhén balra ívelő kanyarban a jobb oldali padkára futott, ahol egy részen leszakadt a kerék alatt a talaj. A sofőr próbált korrigálni, de a menetirány szerinti bal oldalon domboldalnak ütközött és a teherautó a tetejére fordulva állt meg.
 
DSC_4408a
 
A sofőr keze a fülke alá szorult, nem tudta kiszabadítani.
 
DSC_4399
 
Őt kőszegi, szombathelyi és kőszegszerdahelyi tűzoltók szabadították ki, majd a mentők kórházba szállították.
 
DSC_4405
 
A teherautóhoz daru és kamionmentő érkezik, a műszaki mentés délután 16 óra környékéig is eltarthat, de mivel erdészeti útról van szó, így a forgalmat nem zavarja.
 
DSC_4389a
 
 

Tetejére borult a fát szállító teherautó, kerékpáros talált rá a súlyosan sérült sofőrre
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.