Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság / Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI 2019. szeptember 14.

Települési Önkéntes Mentőcsoport alakult Vépen

A Vépi Önkéntes Települési Mentőcsoport rendszerbeállító és minősítő gyakorlatára került sor szeptember 14-én, szombaton. Ezzel a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén tizenegyre emelkedett a települési mentőcsoportok száma

Főként vízkár-elhárítási feladatokra specializálódva állt rendszerbe a Vépi Önkéntes Települési Mentőcsoport. A gyakorlat az ünnepélyes eskütétellel vette kezdetét, ahol beszédet mondott dr. Kovács Györgyi, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője, Kovács Péter, Vép város polgármestere.

DSC_0278

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviseletében jelen volt továbbá Adorján Tibor tű. alezredes, iparbiztonsági felügyelő. A fogadalomtételt követően megkezdődtek a feltételezett káreseményre épülő feladatok.

DSC_0286

A mentőcsoportnak többek között ároktisztítási, fal megtámasztási, nyúlgátépítési, fakivágási és kimenekítési, elsősegély nyújtási feladatai voltak.

DSC_0253

A 46 főből álló mentőcsoport tagjai az elméleti és gyakorlati felkészítés során elsajátítottak szerint, szakszerűen hajtották végre a feladataikat, ezért a minősítő bizottság megfeleltre értékelte a látottakat.

DSC_0300

Ezzel a mentőcsoport öt évre szerezte meg a minősítést. Az oklevelet, amelyet dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója írt alá, Kiss Péter tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője adta át a mentőcsoport parancsnoka részére.

DSC_0298

Települési Önkéntes Mentőcsoport alakult Vépen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.