Szerző: Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2019. május 30.

Hivatali adatokat kaphatott pénzügyőr tiszttől az ex-rendőr magánnyomozó

Törvénytelenül jutott adatokhoz hivatali adatbázisokból, egy nyugállományú rendőr és egy másik férfi, többek között egy pénzügyőr őrnagy közreműködésével. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség korrupciós bűncselekmények miatt folytatott nyomozásában három személyt, köztük egy pénzügyőrt is őrizetbe vett, valamint indítványt tett a letartóztatásukra.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult bűnügyben a megalapozott gyanú szerint egy nyugállományú rendőr és egy másik férfi, mint magánnyomozók a bűnügyi hatóságoknál fennálló kapcsolataik – köztük egy pénzügyőr őrnagy – közreműködésével a munkájukhoz kapcsolódó olyan adatokat szereztek be, amely adatokhoz törvényesen nem juthattak volna hozzá. A hivatalos személyek a rendelkezésükre álló hivatali adatbázisokban lekérdezéseket végeztek, és azok eredményét – a kapott vagy ígért jogtalan előny ellenében – kiadták. A két férfi az elkövetésbe további társakat is bevont, köztük egy ügyvédet.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival hatékonyan együttműködve, a tegnapi napon összehangolt akciót hajtottak végre, amelynek keretében Budapesten és környékén, több helyszínen is kutatást tartottak, és a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat: okiratokat, elektronikus adathordozókat és mobiltelefonokat és nagyobb mennyiségű készpénzt foglaltak le. A nyomozó ügyészek az ügyben kilenc személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Forrás: TEK

A nyomozó ügyészek három férfit őrizetbe vettek, és indítványozták a letartóztatásukat. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a holnapi napon tartandó ülésen határoz.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.