Szerző: TM 2015. július 02.

Tánczos Gábor bűnös, de már leülte a büntetését - itt az ítélete

Ismét fellángoltak az indulatok Tánczos Gábor körül, az összeesküvés-elméletek kedvelői pedig egy színdarab-szerűségre, mint bizonyítékra hivatkozva állítják: ők mindig is tudták, hogy Tánczos Gábor ártatlan. Nekik kínálunk egy kis olvasnivalót.

Szinte minden évben előkerül valaki, aki állítja, megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik Tánczos Gábor ártatlanságával kapcsolatban, de ezek a bizonyítékok soha nem kerülnek elő. Továbbra is tartja magát az írásszakértő Lépoldné által köztudatba bedobott hamis állítás, miszerint a Tánczos-aktákat 50-80 évre titkosították. Ennek cáfolata nem zavarja az összeesküvés-elméletek híveit, továbbra is szajkózzák a félrevezető információt, hiszen ez is bizonyítja Tánczos Gábor ártatlanságát. Még akkor is, ha nem igaz.

Most a Bors című napilap robbantotta a újabb bombát, miszerint egy volt nyomozónő színdarabot írt és ebben Tánczos alteregója (természetesen) ártatlan. Bár a Bors nem tesz erre utalást, de jó néhány netezőnek ez úgy jött le, hogy a Tánczos-ügy nyomozója szerint Tánczos Gábor ártatlan, holott erről szó sincs. De ne menjünk el amellett, hogy a cikk címe szándékosan félrevezető: Tánczos drámája: nem ő a körmendi gyerekgyilkos. Ezt sokan állításnak, ténynek veszik, holott a "dráma" szó itt egy színdarabra utal és a cikkben senki nem cáfolja meg Tánczos jogerős ítéletét.

A hozzászólások homogének: Tánczos Gábor ártatlan

Tegyük hozzá, Tánczos Gábor leülte a  rá kiszabott büntetést, a mostani felhajtásban pedig neki is komoly szerep jut, hiszen nem mondja azt, hogy állj, elég volt, hanem adja a lovat az őt megkereső újságírók alá. Ebből születnek aztán az "Exkluzív!" címmel érkező szösszenetek, interjúk, amik legfeljebb attól exkluzívak, hogy Tánczos Gábor az adott újságírónak mondta el tizenötödször ugyanazt.

De vissza a Borshoz eljuttatott drámához, aminek írója nem vállalja fel a nevét. Idézzük most a cikk legerősebb részét: "Nikó egykor a fővárosban, egy kerületi kapitányságon dolgozott nyomozóként, később a hobbija lett a legfelkavaróbb gyilkossági ügyek tanulmányozása. A hölgy felvette a kapcsolatot a Tánczos családdal, és miután megismerte a történet részleteit, megírta a drámáját. A levont következtetések alapján a dráma főszereplője, a gyilkosságért elítélt Géza ártatlan, az áldozatot, Marikát egy pedofil férfi öli meg, aki kapcsolatait felhasználva ússza meg tettét" (Forrás)

A váratlan fordulat valójában az lett volna, ha a családot megkereső írónőnek Tánczos Gábor, vagy az édesanyja elárulta volna, hogy valóban Gábor követte el a gyilkosságot. De valóban elfogadják bizonyítéknak az olvasók, hogy a gyilkosságért elítélt férfi és az édesanyja ártatlannak vallja Tánczos Gábort? A jelek szerint nagyon sokan elfogadják. Pedig kettőjük közül csak az egyik tudhatja biztosan, elkövette-e a gyilkosságot, vagy nem. Egy anya érthető okokból védi a fiát, egy elkövető pedig sokszor következetesen tagad.

A konteóknak jobban hisznek a hozzászólók, mint a bírónak

A Tánczos-ügy legtöbb anomáliáját ügyesen kiforgatott mondatok és ravasz ügyvédi felvetések okozták, amiket aztán tényként, szenzációként tálalt a sajtó. Nem kívánjuk megváltani a világot, csak azt kérjük, azok, akik Tánczos Gábor ártatlanságát hangoztatják különböző fórumokon figyelmesen olvassák el a mellékletként közzétett dokumentumokat. Ne kerülje el a figyelmüket Gábor jellemrajza sem és próbálják elképzelni a szituációt. Érdekes módon több olyan nyitottnak tűnő kérdésre is választ kaphatnak, amit a konteók (konspirációs teóriák) terjesztői figyelmen kívül hagynak.

És még egyet ne felejtsünk: minden ilyen fellángolás, a nem létező bizonyítékok emlegetése újra és újra feltépi a meggyilkolt kislány családtagjainak sebét. És ebben azok is felelősek, akik a már megcáfolt hazugságokat újra és újra bedobják a közösségi oldalak darálóiba. Ha valakinek valóban van bizonyítéka Tánczos Gábor ártatlanságára, az álljon elő vele, de senki ne kezelje tényként az évente felbukkanó ködös lebegtetéseket, hiszen teóriák gyártására a legtöbb felnőtt ember képes.

Tánczos Gábor ítélete - 2001.02.14.
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.