Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. december 18.

Csaló kamionsofőr és fogvatartott zaklató bűnöző ellen emeltek vádat

Távirányítóval manipulálta a tachográf adatait egy járműszerelvény vezetője. Egy másik esetben egy büntetés-végrehajtási intézetből zaklatta korábbi áldozatát egy férfi telefonon és levélben. Vádat emeltek mindkét férfi ellen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019. májusában úgy közlekedett járműszerelvénnyel a 86-os főúton, hogy egy nyomógombos távirányítóval manipulálta a digitális menetíró készüléket és így meghamisította annak adatait.

Tachográf - A kép illusztráció Fotó: kutaservis.cz

A vádlott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adó- és Vámigazgatósága járőrének az ellenőrzés során a vezetői kártyáján tárolt adatokból és a digitális menetíró készülékből a valótlan tartalmú adatokat kinyomtatta, mely szerint 2019. május 19. napján 02 órától 21 óra 20 percig pihenőn volt annak ellenére, hogy a járműszerelvénnyel közlekedett.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Börtönből zaklatta korábbi áldozatát egy fogvatartott


A Szombathelyi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a más ügyben letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a vád szerint 2019. márciusában egy büntetés-végrehajtási intézetből, illegálisan megszerzett telefonon keresztül akarta felvenni a kapcsolatot azzal a nővel, akinek sérelmére korábban élet elleni bűncselekményt kísérelt meg abban az ügyben benyújtott vádirat szerint.

Miután a nő a hívásokra nem reagált, neki sms-eket küldött, majd levelet is írt a sértettnek.

A vádlott ezzel a magatartásával a sértettet megfélemlítette, mindennapi életébe önkényesen beleavatkozott, illetve tartósan háborgatta.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.