Barion Pixel
Szerző: SZOVA Zrt. / 112Press 2018. október 16.

Gyorsan és pozitívan reagált az illetékes a kiszórt cigarettacsikkekre

Egy fedélzeti kamera által megörökített eset kapcsán nagyon gyorsan és nagyon meglepő módon reagált az illetékes. Így is lehet...

Hétfőn mutattunk be egy fedélzeti kamera (dashcam) által rögzített videót, amin az látszik, amint a szemét begyűjtéséért felelős munkás egyszerűen a földre önti a cigarettacsikkeket. A helyi hulladékgazdálkodásért felelős cég emberi hangú, érthető, a felelősséget elismerő közleményt adott ki, amit mi nagyra értékelünk, mivel sajnos egyre ritkább az ilyen reakció.

A SZOVA Zrt. közleménye:

Mint Szombathely város hulladékgazdálkodásáért felelős társasága, mély felháborodással vettük tudomásul munkavállalónk videón is látott hanyag munkavégzését.

A Fő tér tisztán tartásáért tevékenykedő munkatársaink a mai napon jelezték már számunkra, hogy egy kollégájuk a hulladékgyűjtő edények ürítése során a tartály leemelésekor az edény tetején található tartóban összegyűlt csikkeket a földre borítja.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem ez a gyűjtőedények ürítésének szabályszerű menete. A csikktartó tartalmát munkatársaink rendszerint a hulladékgyűjtő edény tartályába vagy zsákba teszik, nem a földre szórják. Bízunk benne, hogy ez a felelőtlen, környezetszennyező tevékenység egyedi eset volt kollégáink részéről, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg.

A társaságunk hibájából a gyűjtőedények mellé került szemét eltakarítását prioritásként kezeltük, miután az eset tudomásunkra jutott, kollégáink megkezdték a hulladék összegyűjtését.

Az esetet társaságunk megvizsgálja és levonjuk belőle a következtetéseket.

A szemetelésért a szombathelyiek elnézését kérjük!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.