Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 08.

Szomszédjának köszönheti az idős bácsi az életét

A 112 Press munkatársa riasztotta péntek délután egy idős bácsihoz a szombathelyi mentőket, akik csak a tűzoltók segítségével tudtak bejutni a bunker-szerű lakásba.

 A Kuncz Adolf utcában lakó 82 éves bácsi ebédje már 11 órakor a kilincsére akasztva lógott. Mivel délután 1-kor még mindig azt látta a szomszédban lakó idős hölgy, hogy a bácsi nem vette el az ebédjét, becsengetett hozzá többször is, de semmi választ nem kapott. Ekkor hívta fel az idős úr volt élettársát, aki szintén úgy tudta, hogy a bácsinak otthon kell lennie.

A két hölgy felhívta a 112 Press munkatársát, hogy mit tegyenek, aki azonnal tárcsázta a mentőket és szólt, hogy valószínűleg a tűzoltókra is szükség lesz a bejutáshoz, mivel a lakás egy bunkerre hasonlít. A tűzoltók az erkélyajtót betörve jutottak be a lakásba - ezt is több zár, retesz, lánc és riasztó védte -, ezután a bácsit elesve a folyosón találták meg. Próbálták megkérdezni hogy fáj-e valamije, de semmilyen kérdésre nem válaszolt. Ezután hosszas keresés eredményeképp találták meg a bejárati ajtó kulcsait, amit az idős úr szintén elrejtve tartott, még akkor is amikor otthon volt.

Több mint tíz kulcs végigpróbálása után a tűzoltók végül ki tudták nyitni a bejárati ajtót, ahol a mentők vákuummatracban mentették ki a rosszul lett bácsit. A bejárati ajtón öt különféle zár és hevederzár valamint egy lakat, több retesz és lánc is volt, ezen kívül minden zárat a bácsi még külön is biztosított, a zárak nyelvébe valamint a hevederzárba is - hogy ne lehessen elnyomni -, különféle vasakat helyezett. A szomszédok szerint a bácsinak, amikor nagyritkán elment otthonról, akár negyed órába is telt, mire ki tudta nyitni majd újra bezárni a zárakat. A lakás összes redőnyét is mindig leengedte, ezzel is "növelve" a biztonságot.

A bácsi a szomszédja éberségének köszönheti az életét, ha ő nem figyel, valószínűleg tragédia történt volna.

Videónkban a tűzoltók és mentők megérkezésétől fogva végigkövethetik a több mint fél órás mentést.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.