Szerző: Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 2017. február 03.

Fogvatartottak nősültek a szombathelyi Bv. Intézetből

Párjaikat még a civil életben ismerték meg, a szerelem a bebörtönzés ellenére is megmaradt.

Polgári szertartás keretén belül kötött házasságot "civil" párjával a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet két fogvatartottja.

Bebizonyosodott az az örök érvényű mondás, miszerint a szerelem nem ismer határokat. 2017. január 20-án a Szombathelyi Városháza házasságkötő termében fogadtak örök hűséget választottjuknak az intézetben jogerős szabadságvesztésüket töltő fogvatartottak.

Az elítéltek még büntetésük megkezdése előtt ismerték meg jelenlegi párjukat. B. Károly 2010-ben találkozott újdonsült feleségével, akitől 2012-ben kislánya is született. Sz. Gábornak 2016. januárjában egy ismerőse mutatta be újdonsült nejét.

A fogvatartottak letartóztatásuk óta telefonon és levélben tartották a kapcsolatot választottjukkal, családjukkal. Az életvitelükben bekövetkezett változás ellenére az egymás iránt érzett szerelem megmaradt. Ennek kiteljesedését jelentette, hogy hivatalos formában is összekötötték életüket, bár a hagyományos értelemben vett családi közösség megteremtése egyelőre falakba ütközik.

Címlapképünk illusztráció, forrása: salon.com.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.