Barion Pixel
Szerző: 112Press Videó: Sz.M.L. (olvasó) 2022. február 04.

Újabb videó szirénázó mentőt jobbról előző BMW-ről - az M5-ös autópályán volt sietősebb a sofőrnek

A tegnap bemutatott rendőrségi videó után most egy másik esetet mutatunk meg, ahol szintén szirénázó mentőautót előz meg jobbról egy BMW. A helyszín ezúttal az M5-ös autópálya.

Egy szirénázó mentőautót szorosan követő BMW személyautóra figyelt fel olvasónk még 2021. nyarán az M5-ös autópályán. Leírása alapján néhány nappal korábban hasonló szituációt látott az M0-áson, akkor egy sötét színű, szlovák rendszámú BMW tapadt rá egy szirénázó mentőre, amit végül jobbról megelőzött.  

Olvasónk megérzése nem csalt, az újabb eset is jobbról előzéssel végződött, amit utasa kamerával rögzített. A felvételt valamennyire stabilizáltuk. A szabálytalan előzés ezúttal az inárcsi pihenőhely közelében történt, emiatt felvetődhet a lehetőség, hogy az autó vezetője csak azért szegte meg súlyosan a szabályokat, mert esetleg WC-re igyekezett. 

A személyautó

A személyautó azonban nem hajtott ki a pihenőhelyre, hanem egy ideig még a belső sávban haladt, utolérve más járműveket és csak akkor tudott tovább sietni, amikor a sziréna és a fényhíd  miatt kisoroltak az előtte haladók a  külső sávba. Ennek köszönhetően a BMW vezetője is folytathatta sietős útját, talán még élvezte is, hogy szirénás segítséget kapott. Ezt már azért nem rögzítették, mert addigra az utas hányingert kapott attól, hogy próbálta az úton tartani a kamerát, de az erős nagyítás miatt minden irányba  ugrált a kép a legkisebb zökkenőnél is.

A BMW szorosan a mentő mögött haladt, amíg meg nem tudta előzni

A kamerás autó vezetője  azt írta, hogy tempomattal, 132 kilométer/órás sebességgel haladt a mentő közelében  a külső sávban, azaz nem lehet azt mondani, hogy a mentőautó feltartotta volna a szabályosan közlekedőket.  

„Abban a mentőben akár súlyos sérült is lehetett, akinek nem mindegy, hogy szlalomozva szállítják, miközben jobbra-balra dől, vagy a lehető legkevesebb irányváltással, a lehető leggyorsabban kerül kórházba. Nem kívánom a sofőrnek, hogy egyszer fedezze fel a különbséget a kettő között, de szeretném, ha toleránsabb lenne. Az autója és a lóerők száma nem írja felül a KRESZ-t.” – írta olvasónk.

Jobbról megelőzött, megkülönböztető jelzéseket használó mentő az M5-ös autópályán

A (Szabolcs-Szatmár-Bereg) Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 2022. februári esetről tett közzé videót. Ott 183 km/órás sebességgel előzött jobbról mentőautót egy BMW. Az az eset azért súlyosabb, mert egy főúton történt, nem autópályán.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.