Frissítve: 2013. július 30.

Szirénázó mentőt csapott Skodának a Citroen Szombathelyen

Az utolsó pillanatban hallotta meg a szirénaszót a Citroen vezetője. Már hiába vészfékezett, ütközött a beteget szállító mentővel, amit egy várakozó autónak lökött. A mentőautó vezetője sérült.

Szerencsés kimenetelű baleset történt szerdán este Szombathelyen, a Paragvári utca - Bartók körút kereszteződésében. Egy Toyota mentőautó érkezett szirénázva a Bartók körúton a kereszteződésbe és a kórház felé tartott, amikor jobbról, a Paragvári utca irányából nekiütközött egy Citroen személyautó. A mentő egy Skodának csapódva állt meg.

A mentő beteget szállított, akiért a közeli mentőállomásról azonnal új kocsit indítottak. A beteg nem sérült meg. A mentőautó vezetőjét nyakmerevítőben szállították kórházba. Információink szerint sérülése nem súlyos. A másik két autóban senki nem sérült meg.

Az utolsó pillanatban...
-"„A Paragvári úton haladtam a Bem József utca felé, a lámpa már sárgán villogott és esett az eső. Halkan szólt a rádió, mert beszélgettem az utasaimmal. Nem mentem gyorsan, kb. 45 kilométeres sebességgel értem a kereszteződéshez és az utolsó pillanatban hallottam meg a szirénát, kb. akkor, amikor a kék lámpát megláttam. Azonnal beletapostam a fékbe, éreztem, ahogy az ABS kattog és próbáltam félrekormányozni az autót, de így is ütköztünk ”"- mondta el a 112 Press-nek a Citroen vezetője. A kocsiban utazó hölgy és kisfiú megerősítették, a kocsiban nem hallották a szirénát. - "„Egy darabig nem is tudtam, hogy egy harmadik autó is összetörött, mert a mentővel és a benne utazókkal voltam elfoglalva. Sajnálom, ami történt.”"

A Skoda vezetője semmit nem tudott tenni, hogy elkerülje az ütközést, a mentő becsapódása váratlanul érte a benzinkútra tartó, kocsijával kereszteződésben álló férfit.

A Toyota mentőautónak nem ez az első balesete, de ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a kilométer-számláló elhagyta már a 640 ezres számot. Az egyik mentőápoló szerint ebben a mentőautóban legalább 200 ezer kilométer "van még", ha megjavítják. A Toyoták ugyan nem túl tágasak, de százezer kilométereket vernek más típusú mentőautókra.

Kézzelfogható eredmény
A baleset után rendőr irányította a forgalmat a kereszteződésben. A rendőri karjelzésekkel pár napja foglalkoztunk azzal a céllal, hogy a közlekedők feleleveníthessék a korábban tanultakat és így ne essenek pánikba, ha karjelzésekkel találkoznak. Egy olvasónk levelet írt nekünk a mostani baleset után. Utólagos engedelmével egy részletet kiemelünk belőle: "(...) A múlt héten olvastam a cikket a rendőri karjelzésekről és örültem neki, mert végre megértettem a lényegét. (...) Nem bonyolult, csak nekünk így nem magyarázták el. (...) Amikor ma odaértem a balesethez nem volt bennem az a drukk mint régen ilyenkor, mert tudtam mikor mehetek, mit kell tennem. Ettől sokkal magabiztosabb lettem és azt is meg tudtam figyelni mennyire segített a rendőr mindenkinek, mit kell csinálni. (...) A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok! Erika"

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.