Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 13.

A forgalomnak átadott szombathelyi Szent Quirinus utca dashcam felvételen

Olvasóink kérésére készítettünk egy fedélzeti kamerás felvételt az új szombathelyi utcáról és a videóban felhívjuk a figyelmet a temetőnél megváltozott forgalmi rend miatti buktatóra is.

A Szent Quirinus utca névadójáról és az előzményekről itt lehet olvasni. Több olvasónk is kérte, hogy mutassuk meg az új útszakaszt, ezt az alábbi videóban meg is tesszük.

A videóban felhívjuk a figyelmet a temetőnél megváltozott forgalmi rendre. Kérjük a közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek! (Személyesen tapasztaltuk, hogy egy idős sofőr csak másodszori próbálkozásra tudott bekanyarodni egy újonnan kiépített terelősziget mellett. Az valószínűleg nem tűnt fel a járművezetőnek, hogy azért olyan furcsa a kereszteződés kialakítása, mert egy egyirányú utcába próbált behajtani szemből.)

Szintén fontos, hogy az új utca mellett kerékpárút halad. A lekanyarodó járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a kerékpárosok részére!

Mivel videóink hozzászólásait döntéshozók is olvassák, így célszerű az észrevételeket megosztani, hátha valamelyiket megfontolják. (A videó élesítése után azonnal érkezett is egy vélemény, miszerint a korábbi hulladéktelepen áthaladó út "elbírná" a 70 km/órás sebességhatárt is.)

Érkezett több kérés arra vonatkozóan, hogy drónról is mutassuk meg az új utat. Ezt jelenleg nem tudjuk teljesíteni, mivel a 112Press kizárólag legális repüléseket végez, a település légterében repüléshez szükséges eseti légtérhasználati engedély beszerzése pedig minimum 31 napba kerül. Mivel az út átadásának időpontját nem tudhattuk, így ehhez nem tudtunk engedélyt sem igényelni előzetesen. Emiatt olvasóink megértését kérjük.

Korábbi videóink

Az M80-as autóutat kritikával illettük az átadása után. Az élet bebizonyította, hogy igazunk volt. Halálos áldozatot követelő tömegbaleset is történt itt, amit az 2x2 sávról 2x1 sávra újratervezéskor elhagyott szalagkorlát megakadályozhatott volna.

Az M86-os autóúttal viszont már elégedettek voltunk. Biztonságos útnak tartjuk. A monotonitása miatti elalvó sofőröket a szalagkorlát biztonságosan megfogja. Egyetlen halálos baleset történt itt évek alatt, egy kereket cserélő sofőrt gázolt el egy kamion. A teljes útszakasz átadásakor szóvá tettük, hogy pihenőhelyet és benzinkutat elfelejtettek tervezni a Szombathely - Csorna - Győr (M85) szakaszra. A pihenőhelyeket időközben pótolták. Irányonként 2-2 épült mosdóval és biztonságos kamionparkolóval.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.