Barion Pixel
2016. június 08.

Személyautó elé tekert egy kerékpáros Szombathelyen

Kerékpárost gázolt egy személyautó szerdán este Szombathelyen. A 11-es Huszár út felől érkező gépjármű Vörösmarty Mihály utca felé hajtott ki a Neumann János iskola előtti körforgalomból. Neki jobbról, a kerékpárúton érkezett egy kerékpáros, aki az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyva, körültekintés nélkül akart áttekerni a forgalmas úton.

Az autó vezetője fékezett és félrerántotta a kormányt, de a jármű jobb oldalával így is elsodorta a középkorú nőt, aki a földre esett és megsérült, a mentők kórházba szállították.

Személyautó elé tekert egy kerékpáros Szombathelyen (1)

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A helyszínelés ideje alatt több kerékpáros is megismételte a balesethez vezető mutatványt. Láttunk fülhallgatóval, leszegett fejjel tekerő bringásokat is, akik szintén körültekintés nélkül hajtottak át az úton, feltételezhetően abban a hiszemben, hogy nekik van elsőbbségük.

Személyautó elé tekert egy kerékpáros Szombathelyen (3)

Sokadszorra hívjuk fel arra a figyelmet, hogy még abban az esetben is körül kell nézniük az úttesten áthaladóknak, ha valóban elsőbbségük van. Ez a saját érdekük is, hiszen egyetlen temetésen sem vidította még fel a gyásznépet az a tudat, hogy az elhunytnak volt elsőbbsége...

Személyautó elé tekert egy kerékpáros Szombathelyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.