2017. május 17.

Szarvascsordát gázolt a személyvonat Kisunyom közelében

Legalább három szarvast gázolt el a Szentgotthárdról Szombathelyre tartó személyvonat a hajnali órákban, Kisunyom közelében. Szerencsére a kisiklásról szóló hír nem bizonyult valósnak.

Megkeresésünkre Rázó László, a GYSEV szóvivője elmondta, hogy hajnalban a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon közlekedő 9169 számú személyvonat Egyházasrádóc és Ják-Balogunyom állomások között szarvascsordát gázolt. Ennek következtében a mozdony olyan mértékben megsérült (kerekei leblokkoltak), hogy a szerelvényt nem lehet mozgatni, így a pályaszakaszon nem volt lehetséges a vasúti közlekedés. 
 
sz2a

A vadelütés miatt Egyházasrádóc és Ják-Balogunyom között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat, Szentgotthárd és Egyházasrádóc valamint Szombathely és Ják-Balogunyom között vonat közlekedett. A 317-es InterCity utasait Szentgotthárd és Szombathely között vonatpótló autóbusz szállította. A műszaki mentés után, reggel fél 9-kor szabadult fel a vasúti pálya. A délelőtti órákban kisebb késések még előfordultak a Szombathely-Szentgotthárd szakaszon.
 
 
sz3
 
Korábban írtuk:

Vonatpótló autóbuszt kellett küldeni a Szentgotthárdról Szombathelyre tartó személyvonat utasaiért, miután a szerelvény előtt szarvascsorda próbált átrohanni szerdán reggel. Információink szerint a mozdony legalább három szarvast gyűrt maga alá és "szolgálatképtelenné" vált.

 

 

A fékező személyvonaton senki nem sérült meg, a kocsik alját Balogunyom állomáson tisztították meg az állati maradványoktól.

sz1

 

Egy remek magyar téli felvétel látható a Youtube-on, SZ.I. feltöltésében, ahol nagyjából átélhető az élmény. Akkor megúszták a szarvasok, most nem voltak ilyen szerencsések.
 


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.