Barion Pixel
Szerző: Pápai Járási Ügyészség 2020. március 25.

Szamurájkarddal zárta le a vitát egy hajléktalan Pápán - vádemelés

Egy pápai hajléktalanszállón két férfi között kialakult vita zárult azzal, hogy az egyik férfi szamurájkarddal megvágta a társa kezét. Vádat emeltek ellene.

A Pápai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a helyi hajléktalanszállón szamurájkarddal vágta meg ismerőse kezét.

A vádirat szerint 2019. december elején az elkövető a városban működő hajléktalanszállás lakójaként éppen a szobában volt, amikor késő délután a szomszédos konyhából hallatszó kiabálásra figyelt fel, ahol a sértett és egy másik férfi tartózkodott.

A vádlott ezért bement a konyhába, ahol a közte és a sértett között nézeteltérés alakult ki. A férfi ekkor visszament a szobába, magához vett egy, az ágya alatt tartott hatvannyolc centiméter pengéjű szamurájkardot, majd azzal a szándékkal, hogy a sértett kezére rácsapjon egyet”, visszament a konyhába.

A sértett férfi a mosogató mellett állt, amikor a vádlott mellé lépett, és egy felülről lefele irányított mozdulattal megvágta a sértett kezét, majd kiment a helyiségből.

A sértett a vágás következtében nyolc napon túl gyógyuló metszett sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.