Barion Pixel
2019. július 05.

Üdítőt próbált kibontani a sofőr - szalagkorlátnak koccant egy Hyundai az M86-oson

Minimális anyagi kárral járó baleset történt Répcelak közelében, az M86-os autóúton, két dolog miatt azonban mégis említésre méltó.

Szombathely felé tartott egy Hyundai személygépkocsi, amikor a jármű padkára futott és érintőlegesen ütközött az autóút szalagkorlátjával. Ilyen esetekben szoktuk azt írni, hogy "tisztázatlan okból" történt a baleset, mivel a sofőrök nem szívesen osztják meg, hogy elaludtak, mobiloztak, anyósülés melletti rekeszben kerestek valamit stb.

 
Ebben az esetben azonban a sofőr nem teketóriázott, elmondta, hogy nagyon restelli, de ő hibázott. Üdítősüvegről próbálta lecsavarni a kupakot és közben sikerült félrekormányoznia az autóját, ami így nekikoccant a szalagkorlátnak. A sofőr tudott korrigálni, így az autó törött tükörlappal és néhány karcolással, a szalagkorlát pedig sérülés nélkül megúszta, az őszinteségének köszönhetően pedig más sofőrök is elgondolkodhatnak az esetén.
 
A palack kinyitása a volánnál rejt némi kockázatot - Képünk illusztráció
 
(A kép illusztráció.)
Most arra kérjük olvasóinkat, hogy gondolkodjanak el azon, felhördültek-e felháborodottan a fenti esetet olvasva? Megfordult-e a fejükben, hogy a sofőr csakis *** (tetszőlegesen behelyettesíthető nemekre, nemzetiségekre, bőrszínre, kisebbségre, hajhosszúságra, testsúlyra, korra stb.) lehetett?
 
Akkor most eláruljuk, hogy egy román rendszámú Hyundait vezető román férfi okozta a szerencsés balesetet és ő közölte őszintén a baleset okát is. Bízunk benne, hogy ezúttal nem jönnek a "tudtam, hogy csak román lehet", "ezek ilyenek" és hasonló hozzászólások. Ilyen baleset (sajnos sokkal komolyabb kimenetelű is)  bármely ország autóvezetőjével előfordulhat.
 
Nem úszták meg ennyivel
 
2012. augusztusában számoltunk be egy szerencsés kimenetelű balesetről, ahol egy horvát sofőr vizet ivott a volán mögött, hátra hajtott fejjel, közben az általa vezetett Mercedes áttért a szemközti sávba és ütközött egy szemből érkező teherautó kerekével a 87-es főúton. Bár a sofőrnek csak az egyik ujját kellett bekötni, az esetből mégis három órás procedúra lett, mivel a baleset okozója nem ismerte el a felelősségét, így szakértőt kellett hívni az egyébként egyértelmű esethez.
 
A Mercedes vezetője vizet ivott a volánnál, közben teherautó kerekének ütközött a jármű
 
Szintén a 87-es főúton történt halállal végződő közlekedési baleset 2017. szeptemberében. A Kőszeg felé tartó kisáruszállító vezetője a vizespalackjáért hajolt át az anyósüléshez és mire visszanézett az úttestre már előtte volt egy út szélén tekerő kerékpáros,akit fékezés nélkül elütött. A 46 éves férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.
 
A sofőr a vizespalackot vette fel az anyósülés elől, közben elgázolt egy kerékpárost, aki a kórházban meghalt
 
Két másodpercnyi figyelmetlenségnek már komoly következménye lehet
 
A DOE kampányvideójában láthatunk néhány példát arra, "mi baj történhet" egy kis figyelmetlenség miatt.
 

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.