Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 31.

Szalagkorlát nyársalt fel egy Toyotát Szombathelyen - megúszta sérülés nélkül az utas

A baleset a Homok úton történt, a felnyársalt személyautót csak szerelés után tudták levontatni a szalagkorlátról. A balesetben senki sem sérült meg, amihez az is hozzájárult, hogy az autóban utazó fiatalok bekötötték a biztonsági öveiket.

A Kárpáti Kelemen utcából kanyarodott rá a Homok útra egy Toyota személyautó szerdán délután. Az autót vezető fiatalember rosszul mérte fel az út szélét, amihez a lenyugvó nap vakítása is hozzájárult.
 
h1a
 
Az autó a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott, majd az ott kezdődő szalagkorlát oszlopának ütközött.
 
A szalagkorlát két lába is engedett, így a korlát felnyársalta a személyautót, alaposan megrongálva a jármű elejét a jobb oldalon. Az utas légzsákja nyílt, a fém korlát pedig a kesztyűtartónál állt meg.
 
h5a
 
Személyi sérülés nem történt. A sofőr és utasa használta a biztonsági övét. A helyszínre érkező szülők elmondták, hogy ez alap a fiataloknál, addig el sem indulnak, amíg be nem kötik magukat. Ennek köszönhető, hogy egyikőjük sem fejelte ki a szélvédőt.
 
h2a
 
A műszaki mentést nehezítette, hogy a Toyotából csak hosszas küzdelemmel sikerült "kiműteni" a szalagkorlátot. A roncs elszállítása után azonban elkerülhetetlen volt a szombathelyi tűzoltók értesítése, mivel a szalagkorlát maradványa az úttest fölé lógott.
 
h9a
 
A kiérkező tűzoltók egy akkus célszerszámmal egy percen belül levágták a balesetveszélyes szalagkorlát-szakaszt, a SZOVA ügyeletese pedig letakarította az utat és kitáblázta a hiányos szalagkorlát szakaszt.
 
h11a
 
Nem korszerű, nem biztonságos
 

A Homok út forgalma az elmúlt években megsokszorozódott, miután egy komplett városrész épült a II. János Pál pápa körút környékén.

h7a

A szűk Homok út szélén elhelyezett évtizedes szalagkorlátok valószínűleg már nem felelnek meg a jelenkori biztonsági követelményeknek, legalábbis a kezdetük és a végük nem. Azt fontos leszögezni, hogy ennél a balesetnél egyértelműen a Toyota vezetője hibázott, de nem mindegy, hogy egy ilyen hiba következtében hogyan roncsolódik a jármű.

Szalagkorlát nyársalt fel egy Toyotát Szombathelyen - megúszta sérülés nélkül az utas




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.