Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. február 02.

Szalagkorlát alatt robogott át a Toyota az M86-os autóúton Vátnál

Mégsem borult fel a pénteken este Vátnál balesetet szenvedett Toyota, bár a jármű teteje megrongálódott. A nyomok alapján az autó tetejének sérülését a szalagkorlát okozta.

 
A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről tegnap már beszámoltunk. Élő helyszíni bejelentkezésünkben az elsődleges adatok alapján még azt mondtuk, hogy a jármű felborult. Közben azonban kiderült, hogy a nyomok alapján a Toyota nem borulhatott fel.
 
DSC_9499
 
A keréknyomok a szalagkorlát előtt a padkán és a korlát után a töltésen is megvoltak, hiányzott tehát az a szakasz, ahol a személyautó a tetejére borult és az a verzió sem állta meg a helyét, hogy a Toyota a tetején csúszott a szalagkorláton, majd ismét a kerekeire fordult.
 
DSC_9490
 
A borulást kizárta az is, hogy a Toyota tetején nem volt föld, sár, fű, egyéb szennyeződés.
 
DSC_9514
 
A jelenlegi adatok alapján az autóútról letérő autó nekiütközött a szalagkorlátnak, amit megemelt. A szalagkorlát roncsolta a motorháztetőt és a tetőt is, ahogy elrobogott alatta az autó. A Toyota ezután a töltésen megpördült, majd a vízelvezető árokban állt meg. Az M86-oson egyébként 110 kilométer/óra a megengedett sebesség.
 
DSC_9471
 
Arról nincs információnk, hogy a személyautó vezetője  túllépte volna a sebességhatárt. A baleset egy egyenes szakaszon történt, az autó vezetője információnk szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett..
 
DSC_9482
 
Hasonló módon megemelt szalagkorláttal korábban még nem találkoztunk. A balesethez sárvári és szombathelyi tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a járművet. A Magyar Közút emberei levágták a sérült szalagkorlát egy darabját, hogy az autómentő ki tudja vontatni a roncsot az útra.
 
DSC_9512
 
A helyszínelés megkezdésekor a MK sorban 80-60-40-es sebességkorlátozó táblákat helyezett ki a baleseti helyszín előtt, illetve egy sávosra szűkítette az M86-os érintett szakaszát Szombathely irányában.
 
DSC_9517
 
A forgalom lassításában közlekedési rendőrök is részt vettek, de így is akadt járművezető, aki az úttestre kihelyezett táblák és fényjelzéssel kiegészített terelőoszlopok miatt ugyan besorolt a belső sávba, de a lábát nem vette le a gázról.
 
DSC_9525
 
Tegnapi helyszíni bejelentkezésünk, még a "borulásos" verzióval:
 

Szalagkorlát alatt hagyta el az M86-os autóutat egy Toyota Vátnál
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.