Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2023. november 30.

Súlyos fokban ittasan sérüléses balesetet okozó nő ellen emeltek vádat

Pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta az ügyészség az ittas sofőrrel szemben, akinek az autója egy ütközést követően a tetejére borult a szombathelyi Dolgozók útján.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2023 júliusában, Szombathelyen súlyos fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amelyben utast is szállított.

A vádlott – ittassága miatt – elveszítette uralmát a jármű felett, ezért egy parkoló autó hátuljának ütközött, majd felborult. A balesetben mind a sofőr, mind utasa nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek el.

Ittas nő vezette a Daciát Szombathelyen

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, mert járművet az vezethet, akinek szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

A járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Felborult a parkoló Toyotának ütköző Dacia Szombathelyen - felhőszakadásban zajlott a mentés




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.