Barion Pixel
2012. augusztus 11.

Súlyos baleset Szombathelyen - életveszélyben az utas

Nem adott elsőbbséget egy BMW vezetője a védett úton érkező Alfa Romeonak. Az utóbbi egy harmadik autót is összetört. Hárman megsérültek.

A Szelestey László utcában haladt a Petőfi utca irányába egy Alfa Romeo, amikor balról, az alárendelt Wesselényi utcából az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére elé hajtott egy BMW. Az ütközés után a BMW a járdára szaladt és a süteménybolt falának ütközve állt meg, szétszabva annak rácsát. Az Alfa Romeo is leszaladt az útról, majd nekiütközött egy kijelölt parkolóhelyen álló Volkswagennek, ami derékba törte az előtte álló díszfát.

Súlyos baleset Szombathelyen - életveszélyben az utas

A mentők három embert szállítottak kórházba. Az Alfa Romeo vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, nem sokkal később elhagyhatta a kórházat. A BMW vezetője súlyosan sérült. Utasa állapotát súlyos, életveszélyesnek minősítették az elsődleges vizsgálatok alapján.

Súlyos baleset Szombathelyen - életveszélyben az utas

-"„Levegőt sem tudtam venni ijedtemben, pont elém hajtott a BMW. Fékezés nélkül ütköztünk. Nagyon remélem, hogy mindketten felépülnek”" - mondta el a 112 Press-nek az Alfa Romeot vezető férfi. Felesége és gyermeke nem sokkal a baleset előtt szállt ki a kocsiból. A férfi használta a biztonsági övét. Felesége hozzátette, hogy férje nagyon ügyel a biztonságra, amíg nincs mindenki bekapcsolva el sem indul. Az autót is úgy választotta, hogy biztonságban legyenek a benne ülők.

Súlyos baleset Szombathelyen - életveszélyben az utas

Szerencse, hogy a roncsok a járdán senkit nem találtak el. A parkolóban összetört VW vezetőjétől megtudtuk, hogy egy perccel korábban vett ki szerszámokat a kocsi nem sokkal később rommá tört csomagtartójából. A férfi azt is elmondta, havi rendszerességgel történnek balesetek ebben a kereszteződésben és a süteményboltot sem most nyitotta ki először autó, már az újév első napján kiszabta a rácsot egy autó. Azt több környéken lakó is elmondta, hogy szerencsésebb lenne jelzőlámpával biztosítani a kereszteződést, mivel körforgalom kialakítására nincs elég hely.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.