Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 04.

Elakadt és eltévedt a kocsijával egy budapesti nő a Soproni-hegységben

Eltévedt a Soproni-hegységben autóval egy budapesti asszony, a rendőrjárőrök segítettek megtalálni. A gyökerek közé ékelődött autóját egy arra közlekedő erdész segítségével szabadították ki.

Egy idős asszony kért segítséget telefonon, mivel a Soproni-hegységben elakadt egy ösvényen autójával.

Egy budapesti 75 éves asszony telefonált segítségért a rendőrség ügyeletére 2019. október 3-án 10 óra körül, mert valahol a Soproni-hegység egyik erdei ösvényén elakadt a gépkocsijával. A helyi rendőrkapitányság járőrei mobiltelefonon felvették az idős járművezetővel a kapcsolatot, aki elmondta, hogy a Károly-kilátó parkolója mellett elhaladva jobbra kanyarodott, aztán egy füves réten túljutva egy erdei ösvényen közlekedett, amikor autójával elakadt. A járőrök a megadott adatok alapján leszűkítették a keresést a Fáber-rét környékére.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Megpróbálták továbbra is telefonon tartani az asszonnyal a kapcsolatot, azonban az adás-vétel nagyon akadozott, illetve gyakran meg is szűnt, ezért megkérték őt, hogy dudálással segítse a keresést. Ennek eredményeként, alig két óra múlva rátaláltak az eltévedt sofőrre a Fáber-rét és a Tacsi-árok között található szűk, sűrűn benőtt szurdokban. Gépkocsija beékelődött egy keskeny ösvény sziklás, gyökerekkel átszőtt oldalába.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök egy arra közlekedő erdész segítségével kihúzták, majd elvontatták a mozgásképtelenné vált autót a közeli erdészházhoz, a bajba jutott járművezetőt pedig – aki az ijedtségen kívül nem sérült meg - szolgálati gépkocsival soproni szállására vitték.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.