Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Járási Ügyészség / 112Press 2019. május 16.

Elütött motorost magára hagyó ittas sofőr és bántalmazó zaklató ellen emeltek vádat

Segítségnyújtás elmulasztása és ittas vezetés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki egy fiatalkorú motorost gázolt el, majd magára hagyta. Egy másik férfi a barátnőjét verte meg és megfenyegette, hogy megöli őt és a családját is, ha elhagyja. Súlyos testi sértés ellene a vád.

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan ütött el egy segédmotorost, majd elhagyta a helyszínt 2017. augusztusában Kőszegen.

A vádirat szerint a vádlott súlyos fokban ittasan közlekedett az autójával és nem adott elsőbbséget a segédmotorján közlekedő fiatalkorú sértettnek az egyik útkereszteződésben.

790976987598893c5bf404

A sértett nekiütközött a gépkocsi bal oldalának, majd az úttestre esett és könnyű sérüléseket szenvedett.

1a93643c

A vádlott megállt ugyan a helyszínen, ki is szállt a gépkocsiból, azonban nem győződött meg arról, hogy a sértett megsérült-e, valamint segítséget sem nyújtott neki, hanem félreállt az autóval és gyalog távozott.

a691fa05

A vádlottnak nem volt vezetői engedélye, mert a baleset előtt három hónappal elítélték ittas vezetés miatt és ekkor a járművezetéstől is eltiltották.

0bc0b76e

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Megverte és megfenyegette a barátnőjét, hogy megöli ha elhagyja

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megverte, majd életveszélyesen megfenyegette a barátnőjét 2018. áprilisában Szombathelyen.

A vádirat szerint a vádlott ittasan, a féltékenysége miatti dühében arcon ütötte a sértettet, aki elesett. A sértett sikított, ekkor a vádlott befogta a száját és tovább bántalmazta, ököllel háton, majd mellkason ütötte a házának nappalijában.

A sértett bordatörést szenvedett az ütlegeléstől.

Ezt követően néhány óra elteltével, éjjel a vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha elhagyja, akkor bosszút áll a családján, őket és a sértettet is megöli, de a sértettet hagyja utoljára, hogy lássa a hozzátartozói szenvedését.

A sértett annyira megijedt a fenyegetéstől, hogy másnap elhagyta a vádlott házát, majd a várost is.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Sérült tizenéves motorost hagyott a helyszínen a balesetet okozó autó sofőrje és utasa KőszegenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.