Barion Pixel
Szerző: Vas MKVI / Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2018. október 19.

A mentők előtt is fontos segítséget nyújthatnak a sérülteknek a tűzoltók a kárhelyszíneken

A kárhelyszíni ellátás javítása a célja annak az oktatás-sorozatnak, ahol tűzoltókat készítenek fel arra, hogy mit tegyenek olyan esetben, ha a mentők védőfelszerelés hiányában nem tudnak bemenni egy adott helyszínre.

A szombathelyi oktatást követően a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon folytatódott a készenléti állomány kárhelyszíni elsősegély nyújtási felkészítése.

IMG_2089


Csejtei Balázs tű. zászlós disaster medic instruktor október 17-én tartott oktatást az aznap szolgálatban lévő beosztott tűzoltóknak. Az oktatás célja az, hogy a tűzoltók segítsék a mentők munkáját azzal, hogy azokra a helyekre, ahova a mentőszolgálat szakemberei védőfelszerelés hiányában nem tudnak bemenni, ott a tűzoltók meg tudják tenni a beteg azonnali ellátását. Mindezen munka jelentős mérföldkő lehet a kárhelyszíni ellátás javításában.

IMG_2081

Az oktatás alkalmával a tűzoltók négy óra elméleti, majd négy óra gyakorlati foglalkozáson vettek részt, amelyen megismerkedhettek a vérzéscsillapító, rögzítő eszközökkel, valamint megtanulhatták azt is, hogyan működik a félautomata defibrillátor. Mindemellett elsajátíthatták azt, hogy a káreseménynél a teljes védőfelszerelésbe öltözött, megsérült társukat, hogy tudják biztonságba helyezni és az ellátást elvégezni, esetleg az újraélesztést megkezdeni.

IMG_2102

Az oktatást az a disaster medic táska segítette, amelyet Csejtei Balázs tű. zászlós, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság disaster medic instruktora tizenhét másik megye instruktorával vehetett át a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban október 10-én.

Disaster medic oktatás - Sárvár




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.