Barion Pixel
Szerző: Tatabányai Járási Ügyészség 2019. szeptember 13.

Allahu Akbar!-t kiáltott az InterCity-n a részeg utas, majd közölte, hogy robbantani fog - vádemelés

A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött a vasúti kocsiban történő utazása során.

A vádlott 2019. június 2. napján a tatabányai vasútállomáson ittas állapotban felszállt a Sopronból Budapest, Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity szerelvény egyik kocsijába. A vonat elindulását követően röviddel, még Tatabánya területén bement az egyik fülkébe, ahol nem jutott számára ülőhely és ekkor azt mondta, hogy „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista és robbantani fog a belvárosban és a Parlamenttel kezdi.

Tatabánya - Fotó Andy Buch

A vádlott által elmondottak félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és vele szemben intézkedtek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

A címlapkép illusztráció, a tatabányai állomáson készült

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.