Barion Pixel
2014. április 11.

Robbanás és tűz egy kemenesmagasi házban

A kiégett ház tulajdonosa felvételünkön beszél arról, hogy felesége vette észre a tüzet. Mire a tűzoltók kiértek, a gázpalackok felrobbantak.

Háztűzhöz riasztották a tűzoltókat Kemenesmagasiba, csütörtökön a késő esti órákban. Bár a segítség hamar megérkezett, de addigra két gázpalack is felrobbant. A detonációban és a későbbi oltás során senki nem sérült meg.

Videó az oltásról

A Pozsonyi utcai családi ház lakhatatlanná vált. A település polgármestere a kultúrházban biztosított szállást a fedél nélkül maradt párnak.



Király János, a ház tulajdonosa lapunknak elmondta, ő már ágyban volt, alváshoz készült. Felesége vette észre a tüzet, amit ketten próbáltak eloltani, sikertelenül. Szerencsére hallgattak a tűzoltókra és elhagyták a házat, így nem tartózkodtak a palackok mellett, amikor azok felrobbantak.



A bútorok és a használati tárgyak súlyosan megrongálódtak, elégtek. A ház tulajdonosának engedélyével bemehettünk a kiégett szobába is. A látvány lehangoló volt. A család három kutyája nem sérült meg, de ijedten bújtak el az udvaron.



Megtudtuk: Királyéknak nem volt biztosításuk a 74 éves házra és a tűzben szinte mindenüket elvesztették.



A lángok megfékezésén a sárvári és pápai hivatásos, valamint a celldömölki önkormányzati tűzoltók dolgoztak, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.

Kapcsolódó képgalériák

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.