2016. október 22.

Repülőről is keresik a baleset után elmenekült fiatalt Gencsapáti mellett

Erőszakosan előzött egy Kőszeg felé tartó Opel a 87-es főúton. Az ún kőszegi egyenes előtt félfrontálisan ütközött a szemből érkező Mitsubishivel, ami az árokba csapódott. Az Opel roncsából kiszálló fiatalember rá sem nézett áldozataira, hanem beszaladt a bokrok közé és eltűnt.

Repülőről is keresik a balesetet okozó fiatalt

A balesetben vétlen Mitsubishiben ülő két nő megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Elképzelhető, hogy a szemtanúk szerint  fehér keretes szemüveget viselő, rövid hajú fiatalember is megsérült a balesetben, ő azonban valamiért jobbnak látta, ha elmenekül. (A nyáron a közelben balesetet szenvedett és kiégett egy személyautó, arról kiderült, hogy fiatalok lopták Szombathelyen. A tettesek szintén elmenekültek, igaz, ők csak egy oszlopnak ütköztek.)

A vétlen autóban ketten megsérültek, a baleset okozója rájuk sem nézett, mielőtt elszaladt

A helyszínt elhagyó vétkes sofőrt jelenleg repülőgépről is keresik, a közeli szombathelyi repülőtérről szálltak fel gépek, amelyek átfésülik a környéket. A helyszínre bűnügyi helyszínelők érkeztek.

Elszaladt a sofőr

A helyszínen beszéltünk a baleset több szemtanújával is. Egy férfi elmondta, hogy az Opel vezetője agresszív stílusban előzött, de piros lámpát kapott a vasúti átkelőnél. Miután a vonat elment és a szemben feltorlódott kocsisor elhaladt az Opel ismét előzésbe kezdett, ekkor ütközött a szemből érkező Mitsubishivel, ami az árokba csapódott. A szemtanúk egy rövid hajú, fehér szemüvegkeretes, kreolbőrű férfit írtak le, aki dohányzott a volán mögött, a baleset után pedig kiszállt az autóból és a bokrok közé rohant. A helyszínen lévők azért nem szaladtak utána, mert a Mitsubishi füstölni kezdett, ezért fontosabbnak tartották a bent ülők kiszabadítását.

Bűnügyi helyszínelők vizsgálják az autót

(Tippünk a baleset okozójának: még mindig jobban jár, ha feladja magát a rendőrségen és arra hivatkozik, hogy nagyon megijedt és nem tudta, mit csinál, mint ha a renőrök úgy rúgják rá az ajtót valahol...)

Elmenekült a baleset okozója a 87-esen, Gencsapáti közelébenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.