Barion Pixel
2017. június 05.

"Ki, mit tud?" gyerekeknek, a rendőrség szervezésében - videón a legjobb előadások

Az idei évben is tartogatott meglepetéseket a roma- és hátrányos helyzetű fiataloknak szervezett szombathelyi Ki, Mit Tud? vetélkedő. A visszatérő szavalók és táncosok mellett új tehetségeket is megismerhettünk. Az idén Greznár Roland vitte a prímet, aki a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival zenélhet az országos döntőben.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya, valamint a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház közös szervezésében megrendezték az immár hagyományosnak számító „Ki, Mit Tud?” vetélkedő Szombathelyen.

A Vas megyei kezdeményezésű – roma származású és hátrányos helyzetű fiatalok részére meghirdetett – verseny mára már országos szintű megmérettetéssé nőtte ki magát. Az idén is számos olyan fiatal tehetség lépett színpadra, akiknek produkcióját – az elmúlt években – a zsűri az országos döntőn különdíjjal is jutalmazta. A tehetségkutatón induló huszonhárom fiatal ének-zene, vers és próza, valamint tánc kategóriában bizonyított. A lelkes és felkészült előadók produkcióikkal magukkal ragadták a zsűrit és a nézőközönséget.

A zsűri

Az összesített eredmények szerint az ének-zene kategória első korcsoportjában Ollári Vanessza, a második korcsoportjában Horváth Tamara, a harmadik korcsoportjában Greznár Roland, a negyedik korcsoportjában pedig a Gipsy Trio szerepelt a legjobban.

Gipsy Trio

A vers és próza kategória első korcsoportjában Illés Dóra, a második korcsoportjában pedig Bíró Patrícia állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A tánc kategóriában Árvai Mária és Árvai Fanciska végzett az első helyen.

Árvai Mária és Árvai Fanciska

A 100 Tagú Cigányzenekar által felajánlott különdíjakban az ének-zene kategória első korcsoportjában jeleskedő Pintér testvérek, Adrienn, Vivien és Jázmin, a vers és próza kategória második korcsoportjában színpadra lépő Vajda Donatella és az ének-zene kategória negyedik korcsoportjának énekese, Farkas Viktória részesült.

Pintér testvérek, Adrienn, Vivien és Jázmin

A zsűri egyöntetű döntése alapján Greznár Roland képviseli majd Vas megyét az ősszel megrendezésre kerülő országos megmérettetésen.

Greznár Roland

Greznár Roland a 100 Tagú Cigányzenekar különleges felajánlásában is részesült, az országos versenyen a zenekar szólistái fogják kísérni hegedűjátékát. Roland hetedik osztályos és tíz éve tanul zenélni. Négy éves korában nagypapája ismertette össze a hegedűvel, azóta szereti ezt a hangszert. Édesapja és nagypapája is prímás, reméli, hogy belőle is az válik. Álma, hogy egyszer a Grand Hotelben játszhasson.  

 

Ki Mit Tud? Szombathelyen 2017-ben



Ki Mit Tud? Szombathelyen 2017-ben II.




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.