Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, 112Press: Pintér Patrícia 2016. szeptember 15.

Videó: IV. Roma KiMitTud? Szombathelyen

Tánc, ének-zene, vers és próza kategóriákban álltak színpadra a rendőrség szervezésében tartott tehetségkutatón roma és hátrányos helyzetű vasi fiatalok. Felcsendültek népdalok, a Cigány himnusz, ismert slágerekre ugráltak, táncoltak a gyerekek és bemutattak klasszikusokat, verseket és saját szerzeményeket is.

Negyedik alkalommal hirdette meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a roma és hátrányos helyzetű fiatalok számára szóló vetélkedőt Szombathelyen. Újdonság a „Ki Mit Tud?” történetében, hogy a 2012. évben, vasi kezdeményezéssel indult program immár országossá nőtte ki magát.

A fiatalok vers és próza, ének-zene, valamint tánc-ugrókötél kategóriában bizonyíthattak és a harminc színes produkcióval fűszerezett délutánon jókedvre derítették a közönséget és a zsűri tagjait. A versenyzők közül többen már nem először álltak a Vas megyei „Ki, Mit Tud?” színpadán.

Érdemes a szabadidőt minél hasznosabb formában eltölteni, hiszen a befektetett energia megtérül. Ennek egyik ékes bizonyítéka az eredményhirdetéskor a díjazottak mosolygós tekintete. Minden nevezett, helyezéstől függetlenül, ajándékkal térhetett haza.

Fenyvesi Klarissza tánctudásával elkápráztatta a zsűrit

A verseny egy nem várt fordulata volt, amikor  Molnár Nóra zsűritag Fenyvesi Klarissza táncos produkciója után egy éves ingyenes oktatást ajánlott fel saját tánciskolájában.

A zsűri pontszámokkal értékelte az egyes előadásokat és azok összesítését követően kiderült, ki teljesített a legjobban.

  • Az ének-zene kategória első korcsoportjában Horváth Tamara, a második korcsoportjában Szabó Fanni a harmadik korcsoportjában pedig Farkas János Rudolf szerepelt a legjobban.
  • A vers és próza kategória első korcsoportjában Bíró Patrícia, a második korcsoportjában pedig Németh Dzsesszika állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
  • A tánc kategória első korcsoportjában Fenyvesi Klarissza lett a legjobb, a második korcsoportjában pedig a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézményből érkezett fiatalok végeztek az első helyen.

IV. Roma KiMitTud? Szombathelyen (1. galéria)IV. Roma KiMitTud? Szombathelyen (2. galéria)
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.