Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság; 112Press 2017. október 18.

Biciklivel munkába járók kerékpárját ellenőrizték a rendőrök Körmenden

Segítő szándékkal nézték át a rendőrök a körmendi Egis Gyógyszergyár Zrt.-hez érkező munkások kerékpárjait. Jutalmazták azokat, akiknél minden rendben volt és több esetben hiányosságokat is pótoltak kisebb ajándékok formájában.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által indított, „Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet!”elnevezésű program keretében a rendőrök már negyedik éve nyújtanak hasznos tanácsokat a kerékpárral közlekedőknek.

A kezdeményezés többek között a hatályos közlekedési szabályok megismerésére és azok követésére sarkall, valamint a balesetmentes közlekedésre figyelmeztet. A jogszabályi környezet folyamatos változása miatt is elengedhetetlen, hogy a közlekedők időről-időre frissítsék ismereteiket és semmiképpen se rutinból közlekedjenek.

DSC_2476

Emellett fontos, hogy kerékpárokat a kötelező tartozékokkal felszerelten, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban tartsák és meghibásodás esetén gondot kell fordtíani a megjavítására és a hiányzó eszközök pótlására. Kiemelten fontos a fékrendszer és a világítóberendezések megfelelő működése. A kerékpár és a kerékpáros kellő láthatóságának biztosítására az őszi időszakban különösen fontos fokozott figyelmet fordítani.

DSC_2487

A tapasztalatok azt mutatják, hogy amíg azt az időjárási viszonyok lehetővé teszik, Vas megyében nagy számban választják a dolgozók a környezetbarát, pénztárcakímélő megoldást és kétkerekűre pattanva járnak munkába. Éppen ezért kiemelt szempont, hogy a program által képviselt értékek minél többekhez eljussanak.

DSC_2473

Az egyenruhások műszakváltáskor jártak az Egis Gyógyszergyár Zrt. körmendi gyáregységénél, mivel a gyáregység kerékpáros barát munkahely és ezen időszakban van lehetőség a legtöbb érintett megszólítására.

DSC_2486

Figyelemfelhívó, segítő szándékkal ellenőrizték a dolgozók kerékpárjait és jelezték az érintetteknek a esetleges hiányosságokat. Az ellenőrzött kerékpárok tulajdonosai nem távoztak üres kézzel, a közlekedés biztonságát elősegítő tárgyakkal jutalmazták a jól felszerelt kerékpárok tulajdonosait és a hiányosságokat is segítettek pótolni egy-egy csengő vagy prizma segítségével.

Biciklivel munkába járókat ellenőriztek a rendőrök Körmenden




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.