Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 02.

Rendőrautóval ütközött a Clio Szombathelyen

Nem adott elsőbbséget és rendőrautóval ütközött egy Renault Clio Szombathelyen, a Deák Ferenc utcában.

Nem adta meg az elsőbbséget a védett Deák Ferenc úton közlekedő rendőrautónak egy Renault Clio vezetője és az Akacs Mihály utcából a járőrautó elé hajtott. A rendőrautó a hátsó ajtajánál találta el a Cliot. Sem a rendőrök, sem a vétkes járművet vezető hölgy nem sérült meg a szerda reggeli balesetben. A Clio-nak kinyílt az oldallégzsákja.

Renault Clio- Rendőrautó
A vétkes hölgy elismerte, hogy hibázott és elnézést kért a rendőröktől. A szonda sem a Clio vezetőjénél, sem a járőrautót vezető rendőrnél nem mutatott ittasságot. A járőrök a reggeli váltás után indultak munkába és kb. 200 métert tehettek meg a rendőrség udvarától, amikor eléjük hajtott a Clio. A rendőrség szabálysértési eljárást indított. A közelmúltban egy másik szombathelyi rendőrautó is összetört. Ott sem a rendőrök okozták a balesetet.

Érdekesség, hogy a Renault Clio műszakija január elején lejárt, legalábbis a forgalmi engedély alapján. A sofőr azonban állította, hogy pár nappal a lejárat előtt megcsináltatta a műszaki vizsgát, kifizette azt és azt gondolta, minden rendben van. Mint mondta, erről meg tudja mutatni a számlát, illetve a kapott igazolást. Némi utánajárás után kiderült, hogy a közlekedési hatóság hibájából - 250 ezer (!) más hazai gépjárművel egyetemben - hibás, a valósnál rosszabb környezetvédelmi besorolást kapott korábban a Clio, amire tavaly jöttek rá az illetékesek és a műszaki vizsgák során korrigálják a hibát. Azt azonban elfelejtették megmondani a kocsi tulajdonosának, hogy be kell fáradnia az Okmányirodába, ahol ingyenesen kiállítanak neki egy új, immár érvényes forgalmi engedélyt, amiben már a helyes adatok szerepelnek, addig viszont nem ütötték be az érvényesítő bélyegzőt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.