Barion Pixel
Szerző: ORFK 2021. szeptember 30.

Videó: Rendőrautó szélvédőjét repesztette be a határkerítésről egy csuklyás férfi létrával, Ásotthalomnál

A két nagy létrával bűvészkedő férfi saját magát is fejbe vágta létrával a szélvédő berepesztése után, majd visszamászott Szerbiába. A rendőrség felvétele.

Ásotthalomnál egy hónap alatt öt esetben dobálták meg göröngyökkel, kövekkel, ágakkal, betondarabokkal  a magyar rendőröket és katonákat, illetve járműveiket az illegális bevándorlók, egy esetben pedig létrával repesztették be a szélvédőt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Minden esetben büntetőeljárást indított a rendőrség ismeretlen tettesek ellen erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A büntetőeljárások során keletkezett iratokat az eljárások lefolytatására a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség részére megküldték.

A rendőrség tájékoztatása szerint Magyarország schengeni külső határán jogellenesen belépő vagy azt megkísérlő személyek száma nő. 2021. január 1. és 2021. szeptember 15. között az intézkedés alá vontak száma 74 068 fő volt, míg az elmúlt év azonos időszakában ez a szám 22 183 fő.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.